Municipalitatea botoşăneană încearcă "relaxarea" creditelor contractate

O finanţare de peste 85 de milioane de lei intenţionează să obţină municipalitatea botoşăneană pentru a uşura povara financiară a Botoşanilor, însă pentru asta are nevoie de aprobarea consilierilor municipali.

Municipalitatea botoşăneană încearcă "relaxarea" creditelor contractate

Ca atare, luni, consilierii municipali sunt convocaţi într-o şedinţă de îndată, cel mai important proiect de pe ordinea de zi vizând "aprobarea contractării unei finanţări rambursabile interne în valoare de maxim 85.399.860,47 de lei", după cum se arată în convocator.

Concret, aleşii trebuie să decidă dacă municipalitatea îşi poate refinanţa creditele, asta în condiţiile în care, de exemplu, creditul contractat de la IFC avea o dobândă de 7,32%. Dacă iniţial s-a vorbit doar de creditul de la IFC, s-a ajuns la refinanţarea tuturor creditelor, care totalizează peste 85 de milioane de lei. În urma negocierilor purtate cu reprezentanţii a trei bănci, municipalitatea a încheiat un contract cu Eximbank.

Despre acest demers, Ştiri.Botoşani.Ro a scris si aici: Primăria Botoșani a făcut rost de bani pentru investiții. Ce se întâmplă cu creditele contractate!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
111

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
201

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
94

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...