Primarul Cătălin Flutur ameninţă cu amenzi Nova Apaserv, pentru străzile pline de noroaie

Primarul Cătălin Flutur a convocat miercuri, din nou, conducerea Nova Apaserv şi constructorul care se ocupă de lucrările de apă-canal în municipiul Botoşani. 

Primarul Cătălin Flutur ameninţă cu amenzi Nova Apaserv, pentru străzile pline de noroaie

Edilul a menţionat că municipalitatea are pârghiile legale de a sancţiona beneficiarul lucrărilor pentru întârziere, beneficiarul fiind Nova Apaserv. Primarul a explicat că nu şi-ar dori să se ajungă acolo, însă s-au dat avize de spargere a străzilor şi ulterior s-a lungit cu mai multe reavize. Acesta a cerut ca operatorul de apă să predea străzile în starea în care le-a primit, urmând ca ulterior primăria să găsească soluţii pentru modernizare. O soluţie ar fi înlocuirea balastului ce se pune pe stradă cu piatră spartă şi depozitarea pământului rezultat din excavare în altă parte pentru a nu fi dus de apă. Cele mai mari probleme au fost ridicate pe strada Izvoarelor. 

"Beneficiarul este Nova Apaserv şi singurul care poate fi sancţionat de noi. O să ajungem la ipostaza la care vom încerca cu posibilităţile noastre legale să sancţionăm beneficiarul. Nu se poate, avem câteva reguli de constrângere. Mergem şi pe regulamentul nostru şi sancţiunea poate fi şi cu amendă. Degeaba scrie că se pune balast şi nu piatră spartă, înlocuim prin dispoziţie de şantier, chiar dacă ne costă un pic mai mult dar trebuie să ieşim din toată povestea. Rugămintea este poate găsim împreună o soluţie să le asigurăm un acces cetăţenilor din zonă. Dumneavoastră aveţi nişte explicaţii în care spuneţi că nici cetăţenii, beneficiarii direcţi, nu respectă nişte reguli clare. Care este problema noastră? Noi trebuie să controlăm? Noi nu vrem decât să ne daţi strada la timp şi în starea în care era. Urmând ca noi să ne gândim eventuale investiţii de modernizare. Ne lungim foarte mult. Vina nu este în curtea noastră"; a declarat Cătălin Flutur. 

Reprezentanţii constructorului, Elsaco, au menţionat că sunt mai multe probleme pe respectiva stradă, diferenţe de nivel, lipsa unor şanţuri de scurgere şi deversarea de către mai multe persoane a apelor uzate din fose direct în stradă. Conducerea societăţii a spus că până acum s-a intervenit de trei ori cu balast şi piatră spartă, însă apa ce curge pe străzi duce la vale materialul pus. 

„80% din locuinţe nu sunt cuplate la canalizare. Este şi o zonă complicată, degeaba pun piatră spartă. Am văzut oameni cu tractorul lor care duc gunoiul afară. Nu este vorba de cost, este o chestiune clară, nu există soluţii, decât oamenii să înţeleagă că trăiesc într-o zonă complicată. Dacă noi am construit canalizare şi atunci când plouă în cantităţi mari în curtea unui om se face o imensă baltă...”, a declarat Valeriu Iftime. 


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
1

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
260

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
157

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...