Primăria nu mai permite vânzarea brazilor în Piaţa Centrală!

Primăria nu mai permite vânzarea brazilor în Piaţa Centrală!

Botoşănenii care erau obişnuiţi să îşi cumpere pomul de Crăciun din Piaţa Centrală, din municipiul Botoşani, s-ar putea să nu mai aibă anul acesta de unde face o astfel de achiziţie şi să se orienteze către magazinele care vând brazi.

Societatea Urban Serv a solicitat Primăriei un aviz prin care să se permită punerea la dispoziţia comercianţilor de brazi a unei suprafeţe de teren de la Piaţa Centrală, la fel cum a fost în anii anteriori.

Simion Drelciuc, directorul societăţii Urban Serv, susţine că nu a fost obţinut acest aviz, pe motiv că ar exista o prevedere legală care interzice comercializarea brazilor în pieţele agroalimentare.

Brazii s-ar putea vinde în piaţă doar dacă ar fi comercializaţi de Urban Serv, dar obiectul de activitate al unităţii nu permite acest lucru. 

“Am solicitat autorităţii locale să ne dea un aviz prin care să punem la dispoziţia persoanelor autorizate care vor să desfacă brazi o suprafaţă din piaţă, ni s-a răspuns că nu ne pot da un asemenea aviz decât în condiţiile în care noi vom comercializa brazii. Noi nu putem, ca societate, să comercializăm brazi. Asta este situaţia, deocamdată. Vom vedea cum vom proceda. Cei de la primărie invocă o prevedere legală în care se spune că în pieţele agroalimentare nu se pot comercializa brazi. Noi am făcut demersuri din timp pentru aceeaşi suprafaţă pe care am pus-o anul trecut la dispoziţia persoanelor autorizate, cele care achiziţionează brazii şi care trebuie să introducă în sistemul informatic naţional numărul de brazi, caracteristicile. Anul trecut doar am pus la dispoziţie suprafaţa, nu ne-am ocupat noi de comercializare. Persoanele care au vândut au avut autorizaţie de la Direcţia Silvică Suceava şi noi puneam la dispoziţie terenul contra unei sume. Poate primăria va găsi o altă suprafaţă”, a declarat directorul Urban Serv. 

 

Spune-ne opinia ta