Primăria Botoșani cumpără rețeaua de iluminat public

Primăria Botoșani cumpără rețeaua de iluminat public

Primăria municipiului Botoșani va achiziționa anul acesta întreaga rețea de iluminat public din oraș. Demersurile privind realizarea unei astfel de tranzacții sunt mai vechi, dar până acum totul a rămas la stadiul de discuție. Potrivit primarului Cătălin Flutur, în bugetul pe anul în curs s-a prins suma de 200.000 pentru cumpărarea rețelei. Odată ce municipalitatea va deveni proprietar pe rețea, va putea interveni și cu lucrări de modernizare.

"O să cumpărăm rețeaua de iluminat public că nu se mai poate. E.on nu mai intervine. Acum când facem o stradă ar trebui ca și cablurile de pe stâlpi să le ducem prin subteran. Trebuie să vedem dacă trebuie sau nu înlocuite. Am prins în buget suma de 200.000 de lei pentru a cumpăra toată rețeaua de iluminat. Vrem să ajungem la această sumă prin negociere. Anul acesta sperăm să o cumpărăm, dar nu e o bucurie pentru noi, este o obligație în plus. Dar ca să putem moderniza trebuie să o cumpărăm", a precizat primarul Cătălin Flutur.

Investițiile în rețeaua de iluminat public sunt mai mult decât necesare, reprezentanții Primăriei sperând să obțină o finanțare europeană. 

"Noi am modernizat iluminatul public în anul 2006, au trecut zece ani. Sunt soluții noi, atunci am rezolvat multe probleme, plus că între timp am făcut foarte multe extinderi noi ale municipalității, toate intrările în orașe sunt proprietatea noastră, iluminatul din parcuri, de pe pietonal. Cred că se observă o diferență între lucrările făcute de noi și ce a preluat E.on de la Electrica. Ei aveau obligații prin contract să vină cu modernizări, dar au făcut subțire", a mai spus primarul. 

 

 

Spune-ne opinia ta