Preluarea obiectivelor finalizate de la Cornișa, tranșată în Consiliul Local. Înțepături între aleșii locali!

Preluarea obiectivelor finalizate de la Parcul de agrement Cornișa este principalul subiect de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de Consiliu Local de marți.

Preluarea obiectivelor finalizate de la Cornișa, tranșată în Consiliul Local. Înțepături între aleșii locali!

Ședința a fost convocată de consilierii locali ai PSD, care la precedenta ședință de Consiliu Local nu au fost de acord cu proiectul de hotărâre propus de primarul Cătălin Flutur, pe motiv că nu au cunoștință despre stadiul realizării investiției și despre obiectivele care se doresc a fi preluate.

În debutul ședinței extraordinare de Consiliu Local, primarul Cătălin Flutur a retras proiectul de hotărâre propus inițial, și a venit cu o serie de modificări privind administrarea obiectivelor care au fost finalizate la Cornișa.

Anunțul făcut de primar a fost taxat de social-democrați.

"Votul de randul trecut se pare ca a fost respins pe buna dreptate din moment ce acest proiect este retras de domnul primar, care este initiatorul, si este propusa o alta forma. Declaratiile nu sunt sustinute cand ati spus ca PSD-ul a blocat preluarea si deschiderea. Am votat foarte corect randul trecut", a fost remarca viceprimarului Cosmin Andrei.

"Am fost bine intentionati pentru Consiliul Local, pentru botosaneni, sa aflam din gura celor care raspund de Cornisa stadiul lucrarilor, cand se termina, fie ea si pe bucati, cand vor putea botosanenii sa petreaca un weekend la o particica din Cornisa, la strand sau la altceva, asta am propus noi. Am zis sa invitam managerul de proiect si sa ne raspunda la intrebari. Daca vreti sa ne retragem si cu proiectul si cu oamenii din sala ne retragem", a spus si consilierul local Mihai Tincu.

Si Ady Petrusca a spus ca nu se impotriveste deschiderii Parcului Cornisa dar "vreau sa ma convinga cineva ca e mai bine la noi decat la ei".

Potrivit proiectului de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare, într-o primă variantă se propune inventarierea în domeniul public al municipiului Botoșani al bunurilor și transmiterea acestora în administrarea DSPSA, iar în a doua variantă preluarea din gestiunea antreprenorilor Electra Alfa International și Real Design Rrust SRL a bunurilor din cadrul obiectivelor, iar până la recepția la terminarea lucrărilor de la parcul de agrement DSPSA va asigura pregătirea pentru operare, conservarea și paza bunurilor.

Consilierii locali i-au solicitat managerului de proiect Adriana Zăiceanu să prezinte informații legate de stadiul realizării investiției de la Parcul de agrement Cornișa.

"Fac un apel sa deblocam aceasta situatie care nu ne creeaza noua o problema mare, nu folosim aceste obiecte, doar le preluam sa putem lucra pe ele, daca facem receptia peste doua-trei luni mai dureaza pana facem tot ce ne dorim sa facem astazi. Ajutati-ne să facem pași înainte. Dacă considerați că ar trebui să mai așteptăm un răspuns nu știu de unde, care culmea două zile a fost bun, și azi nu mai este, ceva nu este în regulă. A receptiona lucrarile nu inseamna ca acest parc devine si operational. Castigam timp. Nu facem nimic altceva decat sa castigam timp iar rugamintea mea este sa votam asa cum credeam ca este mai bine pentru Botosani si botosaneni", a spus și primarul Cătălin Flutur. 

Primarul a ținut să menționeze că procesul verbal de predare-primire nu reprezintă o recepție a investiției.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Municipalitatea mai primește un teren de la Armată, lângă Parcul Cornișa. Ce vrea să facă!

Marţi, 17 Octombrie 2017
973

Municipalitatea a cerut ca terenul de peste 30.000 de metri pătrați, aflați în imediata apropiere a Parcului de agrement Cornișa, să fie transferat către administrația publică locală, d...

O primă licitație pentru modernizarea Stadionului Municipal

Marţi, 17 Octombrie 2017
1314

Una dintre investițiile avute în plan de municipalitate, despre care s-a vorbit și pe vremea vechii administrații, este modernizarea Stadionului Municipal și aducerea arenei sportive la stan...

Îngrijorarea primarului Cătălin Flutur: "Nu avem niciun fel de predicție față de bugetul pe anul viitor"

Marţi, 17 Octombrie 2017
237

Primarul Cătălin Flutur susține că nu există niciun fel de "predicție" și totul se datorează "bramburelii" de la nivel central în condițiile în care se tot vor...