Pregătiri pentru alegerile europarlamentare: În județul Botoșani vor funcționa 425 de secții de votare!

Pregătiri pentru alegerile europarlamentare: În județul Botoșani vor funcționa 425 de secții de votare!

Alegerile europarlamentare din România au loc în data de 26 mai 2019, Guvernul anunțând că va fi implementat sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal. Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, în județul Botoșani vor fi amenajate 425 de secții de votare. Prefectul Dan Șlincu a precizat că la nivelul județului au demarat deja pregătirile pentru organizarea scrutinului.

"Pe data de 4 martie am emis un ordin de prefect privind constituirea comisiei județene pentru coordonarea activităților pentru alegeri și a grupului tehnic de lucru. Comisia tehnică este coordonată de prefect și are în componență reprezentanți sau șefi ai unor instituții cu competență în acest sens. Urmează să confecționăm ștampila biroului de circumscripție județeană și ștampilele de control ale birourilor electorale ale secțiilor de votare. Sediul Biroului Electoral Județean va funcționa în Prefectură, la camera 2", a menționat Dan Șlincu.

În cel mai scurt timp vor începe, asigură reprezentantul Guvernului în teritoriu, instruirile secretarilor și primarilor cu privire la sarcinile pe care le au de dus la îndeplinire pentru procesul electoral. "Toate aceste instruiri vor fi organizate cu sprijinul Biroului Județean al Autorității Electorale Permanente. Aceste acțiuni sunt cele pe care trebuie să le luăm în perioada imediat următoare", a adăugat prefectul, menționând totodată că Guvernul a dispus măsuri pentru securizarea votului și pentru prevenirea votului ilegal.

"Numărătoarea votului va fi înregistrată neîntrerupt audio-video și procesele-verbale din fiecare secție de votare pentru consemnarea rezultatelor voturilor vor fi fotografiate și trimise către Biroul Electoral Central de către operatorii de calculator din fiecare secție de votare", a specificat prefectul Dan Șlincu.

În momentul de față nu se câte buletine de vot vor fi la nivelul județului Botoșani. "Deocamdată a fost aprobat de către Guvern bugetul pentru alegeri, nu avem încă distribuția pentru județul Botoșani. Sunt 425 de secții de votare în județul Botoșani, bugetul pentru alegeri a fost adoptat prin Hotărâre de Guvern", a conchis prefectul județului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
283

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
491

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
145

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...