Botoșani: Revolta sindicaliștilor din Poliția de Frontieră. Se anunță proteste la Botoșani, Iași și București!

Botoșani: Revolta sindicaliștilor din Poliția de Frontieră. Se anunță proteste la Botoșani, Iași și București!

Polițiștii de frontieră anunță că pe data de 4 iunie 2019 vor recurge la pichetarea sediilor Poliției de Frontieră din Iași și Botoșani, iar pe data de 12 iunie la pichetarea sediului IGPF. De asemenea, pe data de 19 iunie este anunțat un protest la MAI. 

Într-o postare pe pagina Sindicatului Național al Polițiștilor de Frontieră (SNPF) Botoșani, angajații își manifestă nemulțumirea față de modul în care a decurs ziua de 26 mai 2019 (alegeri europarlamentare și referendum pentru justiție), cu prelungiri până pe 27 mai. Astfel, în data de 26 mai, polițistii de frontieră au avut misiunea de a participa la asigurarea ordinii și liniștii publice la secțiile de vot și paza voturilor până la Biroul Electoral Județean Botoșani.

"Toate bune si frumoase, misiune îndeplinită fără incidente, dar ce a urmat de la momentul ajungerii la Botoșani depășește orice închipuire. Începînd cu ora 22.00, delegațiile formate din președinte secție, responsabil tabletă, un membru in comisie si polițist au început să ajungă la Casa Sindicatelor Botoșani, unde cei responsabili înmânau un număr de ordine, necesar deplasării la Prefectură", se arată în postarea de pe Facebook, care poartă titlul PATRIA ET HONOR!

Atunci când au crezut că misiunea lor s-a încheiat, au aflat că, în fapt, deplasarea la Prefectură nu se poate face fără polițistul care a însoțit voturile, spun oamenii legii mai departe. "De aici devine interesant. Polițiștii de frontieră au intrat în serviciu la ora 7.00, majoritatea treziți la ora 5.00. A urmat o așteptare de circa 10-16 ore pentru deplasarea la Prefectură. Dacă calculăm, cel mai putin un polițist de frontieră (cel super norocos) a lucrat 26-28 de ore, spun norocos pentru ca ieri la ora 17.00 inca aveam colegi care se deplasau către domiciliu la volan. Văzând ce se întâmplă, SNPF a informat conducerea ITPF Iasi, la cererea polițiștilor prezenți la Casa Sindicatelor. Iar ca urmare a informării a urmat un dialog interesant pe care am să-l relatez imediat: ................................. Sunt sigur că ăsta a fost dialogul despre polițiștii oameni, poate am fost gresit inteles si s-a crezut că vorbesc despre roboți".

Sindicaliștii din SNPF spun că oamenii erau disperați, obosiți și îngrijorați că, după terminarea misiunii, mai au de făcut încă 70- 100 km înapoi la sectoare și unii încă 70-100 km până la domiciliu, toți la volan, pe drumurile publice.

"Unii colegi au verificat si rostul lor in aceasta așteptare inutilă și nu s-au mai deplasat la Prefectură cu delegația, nu s-a întâmplat nimic, nimeni nu a întrebat nimic de polițist. Deci am fost ținuți pe post de proști. Totusi ma așteptam la cei care au puterea sa decidă la mai multa compasiune umană decât s-a arătat în dimineata de 27.05. O măsură mică ar fi fost două microbuze in zona Casei Sindicatelor in care pe rând polițiștii de frontieră sa poata sa se odihnească doua ore cu rândul, nu pe banci sau pe podelele clădirii în jurul căreia asteptau, cu ochii în patru sa nu fie filmați. În zadar m-am uitat 16 ore după vreun șef sau cineva responsabil de la Poliția de Frontieră, nu am vazut pe nimeni... oare erau in pat? Nu cred..... Erau în misiune, alaturi de subordonații lor sau mai bine Ia colegii lor cum le place sa ne numească cînd vor sa ne mobilizeze sau mai bine zis păcălească. In încheiere mai spun că anul trecut am participat la o ședință la IGPF cu domnul Buda, acesta a spus că o procedură a omeniei sau a bunului simt nu poate emite ... Cred cu tărie că este nevoie de asa ceva, domnule Chestor", se arată în finalul postării, care se termină cu un PS: "Oare aducerea celor două microbuze avea un IMPACT BUGETAR MAJOR? APROPO DE TITLU, MULTUMIM PENTRU ONOARE!"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
150

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
201

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
57

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...