Prefectul solicita revocarea hotararii CJ privind numirea membrilor in consiliile de administratie ale spitalelor!

Prefectul solicita revocarea hotararii CJ privind numirea membrilor in consiliile de administratie ale spitalelor!

 Cristian Roman, prefectul judetului Botosani  

Conflictul legat de numirea Consiliilor de Administratie in spitale este departe de a se stinge! Dupa ce social-democratii si liberalii au reusit, pe 29 iulie, sa isi impuna proprii oameni in aceste structuri ale unitatilor medicale, prefectul Cristian Roman intervine in sprijinul presedintelui Consiliului Judetean, solicitand revocarea hotararii CJ aprobata in plenul sedintei de la sfarsitul lunii iulie. 
 
"Ne raliem la punctul de vedere al presedintelui CJ si al juristilor si specialistilor din Consiliul Judetean, care au refuzat viza de legalitate pe aceasta hotarare. Motivul principal este ca aceste consilii de administratie trebuie numite din randul structurilor responsabile, cu asigurarea managementului de asistenta medicala privind spitalele publice", a precizat Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.

Conform datelor oferite de reprezentantul Guvernului in teritoriu, pentru unitatile administrativ-teritoriale care au mai mult de 3 spitale, cum este cazul Consiliului Judetean Botosani, este obligatoriu ca presedintele CJ sa stabileasca prin dispozitie legala componenta structurii, respectand cerinta legala privind desemnarea unui numar de sase economisti, in cele sase consilii de administratie.

"Am preferat s atragem un semnal de alarma consilierilor judeteni, sa-i responsabilizam in acest sens. Le-am solicitat reanalizarea acestei hotarari in vederea revocarii ei si intrarea in legalitate. In cazul in care raspunsul va fi negativ, o sa mergem la instanta din Contencios Administrativ si hotararea se suspenda de drept, lucru pe care nu ni-l dorim astfel, pentru ca se poate bloca activitatea spitalelor, numirea managerilor si derularea concursurilor", a conchis Cristian Roman.

Printre persoanele numite de PSD-PNL in data de 29 iulie pentru a face parte din CA ale spitalelor se numara ing. Doina Dretcanu si ec. Dana Sorescu - pentru Spitalul Judetean Mavromati, ec. Viorica Andronache si dr. Gabriela Grigoras - pentru Spitalul de Copii Botosani, ec. Marius Budai si dr. Gina Puflea - pentru Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Botosani, ing. Calin Bosovici si ec. Cristina Panait - pentru Spitalul de Psihiatrie Botosani, ec. Viorica Grigore si Ady Petrusca - pentru Sanatoriul de Pneumoftiziologie Guranda, ec. Mircea Portariuc si Stelian Plesca - pentru Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga.

 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
24

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
84

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
47

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...