POLITICA LEGALA: Deputati intretinuti de statul roman!

POLITICA LEGALA: Deputati intretinuti de statul roman!

 Deputatii iau vacanta pana la sfarsitul anului  

Dupa o luna si jumatate de munca asidua in sesiunea de toamna, deputatii vor lua o binemeritata vacanta, incepand cu 15 octombrie.

Secretarul Camerei Deputatilor a anuntat ca parlamentarii se intorc in teritoriu pentru activitate electorala. Deputatii vor reveni in Parlament la sfarsitul anului. Pentru aceasta perioada, alesii nostri VOR PRIMI indemnizatiile integral!

Potrivit Ordonantei de Guvern 10/2008 privind salarizarea bugetarilor, demnitarii publici beneficiaza de o majorare salariala incepand cu 1 aprilie 2008.

Potrivit ordonantei, parlamentarii au o indemnizatie lunara bruta de 6.343 RON. 

 Deputat 6.343 RON

Presedinte de Camera 7.997 RON

Vicepresedinte 7.366 RON

Secretar 6.932 RON

Presedinte de comisie 6.932 RON

Pe langa indemnizatia lunara, un parlamentar primeste si suma forfetara ca sprijin financiar pentru activitatea de circumscriptie, mai precis pentru gestionarea biroului din teritoriu. Aceasta este o indemnizatie si jumatate: 9.514 RON brut lunar. Din suma forfetara se deconteaza si benzina in proportie de 20%.

Parlamentarii mai primesc, separat, diurne.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
115

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
83

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
252

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...