City manager, al doilea om din municipiu, va avea un salariu lunar de 4.000 de lei

City manager, al doilea om din municipiu, va avea un salariu lunar de 4.000 de lei
Propunere validata, dar controversata! Primarul municipiului Botosani a supus astazi Consiliului Local, spre aprobare, proiectul care prevedea infiintarea unui post de administrator al orasului, functie ce poarta si denumirea de city manager. Propunerea a fost validata, chiar daca nu au lipsit criticile si controversele, cu 14 voturi pentru si 8 impotriva.

Pentru ca multi dintre consilieri au avut temeri cu privire la infiintarea acestui post, una dintre acestea vizand si faptul ca administratorul orasului ar avea putere ierarhica asupra celor doi viceprimari, Catalin Flutur a explicat ca notiunea de city manager este obisnuita in administratiile europene, in ultimii ani chiar si in tara.

Primarul a justificat necesitatea acestui post specificand ca rolul acestuia este mai ales cel de a asigura continuitatea administrativa in lipsa primarilor, in special in anii electorali.

Cand se alege un nou primar, este nevoie de mai mult de un an pana cand noul edil sa se familiarizeze cu toate problemele municipiului, a declarat Catalin Flutur.

La replica lui Florin Egner, care a avertizat ca exista riscul ca acest administrator sa devina omul primarului, fiind al doilea ca importanta in municipiu, Catalin Flutur a precizat ca angajarea se face conform legislatiei in vigoare, prin concurs. Ceea ce nu l-a impedicat pe consilierul Gheorghe Vazdoaga sa declare ca, din cele reiesite din proiectul prezentat astazi, viitorul city manager pare sa fie aiba calitatile unui robot.

Mai ramane sa vedem persoana care va ocupa acest post, pe care unii dintre noi o stiu deja, a spus Vazdoaga, refuzand insa sa ofere vreun nume.

Administratorul municipiului va avea un salariu lunar cuprins intre 30 si 40 de milioane de lei.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
119

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
88

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
152

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...