Patru locații identificate pentru amenajarea unui heliport, la Botoșani

Patru locații identificate pentru amenajarea unui heliport, la Botoșani

Lipsa unui heliport în Botoșani este o problemă pentru care tot mai multe voci cer rezolvare, în condițiile în care misiunile elicopterului SMURD la noi în județ sunt tot mai dese iar transportul pacienților pe cale rutieră, pe drumurile pline de gropi, scad șansele la viață ale celor aflați în stare gravă care trebuie să ajungă într-un timp cât mai scurt într-un centru universitar.

Patru locații au fost identificate în municipiul Botoșani unde ar putea fi amenajat un heliport. Municipalitatea ar urma să pună la dispoziție doar terenul, iar investița să fie realizată ulterior cu fonduri europene.

"La solicitarea celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență care doresc să intre într-un proiect european cu amanejarea unui heliport în Botoșani le-am făcut patru propuneri de locații și sper să le convină aceste locații și ei să obțină finanțarea pentru a construi acel heliport pentru că avem probleme aproape zilnic în Botoșani. Unul dintre terenuri este alături de Poligonul ACR, lângă șoseaua veche, al doilea pe o bucată pe terenurile obținute de la Armată, în planul doi, pe Șoseaua Iașului, al treilea loc vizavi de stația radio, la Capătul Bulevardului Mihai Eminescu și ultimul încă o platformă betonată undeva în Zona Industrială. Opțiunile le vor face dumnealor, în funcție de condițiile impuse de proiect", a declarat primarul Cătălin Flutur. 

 

 

Spune-ne opinia ta