Patru locații identificate pentru amenajarea unui heliport, la Botoșani

Patru locații identificate pentru amenajarea unui heliport, la Botoșani

Lipsa unui heliport în Botoșani este o problemă pentru care tot mai multe voci cer rezolvare, în condițiile în care misiunile elicopterului SMURD la noi în județ sunt tot mai dese iar transportul pacienților pe cale rutieră, pe drumurile pline de gropi, scad șansele la viață ale celor aflați în stare gravă care trebuie să ajungă într-un timp cât mai scurt într-un centru universitar.

Patru locații au fost identificate în municipiul Botoșani unde ar putea fi amenajat un heliport. Municipalitatea ar urma să pună la dispoziție doar terenul, iar investița să fie realizată ulterior cu fonduri europene.

"La solicitarea celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență care doresc să intre într-un proiect european cu amanejarea unui heliport în Botoșani le-am făcut patru propuneri de locații și sper să le convină aceste locații și ei să obțină finanțarea pentru a construi acel heliport pentru că avem probleme aproape zilnic în Botoșani. Unul dintre terenuri este alături de Poligonul ACR, lângă șoseaua veche, al doilea pe o bucată pe terenurile obținute de la Armată, în planul doi, pe Șoseaua Iașului, al treilea loc vizavi de stația radio, la Capătul Bulevardului Mihai Eminescu și ultimul încă o platformă betonată undeva în Zona Industrială. Opțiunile le vor face dumnealor, în funcție de condițiile impuse de proiect", a declarat primarul Cătălin Flutur. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Apel făcut de primarul Cătălin Flutur pentru ajutorarea sinistraților din Primăverii. Cont deschis pentru aceștia

astăzi, 17:45
212

Primarul muncipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a lansat, marți, un nou apel pentru ajutorarea familiilor afectate de explozia din data de 15 septembrie, de pe strada Primăverii nr.18.Conducer...

Disperarea sinistraților de pe strada Primăverii: "Unde să mergem să dormim? Pe stradă, în parc?". Oameni rămași fără serviciu!

astăzi, 16:00
1178

Și, pe lângă durerea pe care o simt în suflet, oamenii au în continuare multe întrebări. Unde vor locui, cât va dura până când viețile lor vor reintra pe...

Blocul de pe Primăverii, afectat de explozie, prezintă "risc ridicat de PRĂBUȘIRE"! Recomandarea autorităților pentru locatari!

astăzi, 15:28
630

Prefectul Dan Șlincu a dat citire raportului de expertiză întocmit de prof. Dorel Plătică și care susține negru pe alb că blocul nu mai poate fi locuit până când nu se fac lu...