Nemulţumiri de la montarea unei staţii GSM pe Maternitatea Botoşani. "Copiii nu se pot apăra de radiaţii!"

Nemulţumiri de la montarea unei staţii GSM pe Maternitatea Botoşani. "Copiii nu se pot apăra de radiaţii!"

Solicitarea unei companii de telefonie mobilă de a monta o staţie GSM pe acoperişul Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie a stârnit critici din partea mai multor consilieri judeţeni.

Cel mai vehement opozant la proiectul de hotărâre supus aprobării în şedinţa de Consiliu Judeţean de vineri a fost liberalul Stelian Pleşca. Acesta a spus că prin montarea unei astfel de staţii, copiii din Maternitate sunt expuşi la radiaţii.

“Se tot prezintă riscurile la care sunt supuşi minorii prin folosirea abuzivă a telefoanelor mobile. Suntem puşi în situaţia să ne acoperim cu nişte hârtii pentru nişte copii care nu se pot apăra de radiaţiile la care sunt supuşi la Maternitate. Eu mă abţin din acest punct de vedere de a vota viitorul copiilor noştri”, a menţionat consilierul judeţean.

Deşi au existat critici şi mai mulţi consilieri au votat împotrivă, proiectul de hotărâre a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobat.

Staţia GSM va fi amplasată pe terasa superioară a Maternităţii, suprafaţă închiriată fiind de 44 de mp. Preţul de pornire a licitaţiei a fost de 25 euro/mp. 50% din chiria încasată va reveni Spitalului Judeţean, iar 50% va intra în bugetul propriu al judeţului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Nu sunt bani pentru salariile angajaţilor de la Protecţia Copilului, pe final de an!

Vineri, 22 Septembrie 2017
845

Situaţia financiară delicată a fost adusă în atenţia autorităţilor dar şi a parlamentarilor de Camelia Socianu, liderul Sindicatului Impact.La rectificarea de buget Consiliul Judeţe...

Locuinţă cerută de o familie afectată de explozia de pe Primăverii

Vineri, 22 Septembrie 2017
1695

La o săptămână de când viaţa a peste 20 de botoşăneni a fost dată peste cap din cauza unei explozii ce s-a produs în blocul în care locuiau, pe strada Primăverii, o fam...

Semnal de alarmă tras de un angajat al Ambulanţei Botoşani privind asistenţii medicali fără Bacalaureat: "Să ne trezim la realitate!"

Vineri, 22 Septembrie 2017
1942

În cadrul Comisiei pentru Dialog Social, Tiberiu Roman, reprezentant din partea sindicaliştilor de la Ambulanţă, a adus în discuţie cazul asistenţilor medicali care ies pe bandă rula...