Nemulţumiri de la montarea unei staţii GSM pe Maternitatea Botoşani. "Copiii nu se pot apăra de radiaţii!"

Nemulţumiri de la montarea unei staţii GSM pe Maternitatea Botoşani. "Copiii nu se pot apăra de radiaţii!"

Solicitarea unei companii de telefonie mobilă de a monta o staţie GSM pe acoperişul Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie a stârnit critici din partea mai multor consilieri judeţeni.

Cel mai vehement opozant la proiectul de hotărâre supus aprobării în şedinţa de Consiliu Judeţean de vineri a fost liberalul Stelian Pleşca. Acesta a spus că prin montarea unei astfel de staţii, copiii din Maternitate sunt expuşi la radiaţii.

“Se tot prezintă riscurile la care sunt supuşi minorii prin folosirea abuzivă a telefoanelor mobile. Suntem puşi în situaţia să ne acoperim cu nişte hârtii pentru nişte copii care nu se pot apăra de radiaţiile la care sunt supuşi la Maternitate. Eu mă abţin din acest punct de vedere de a vota viitorul copiilor noştri”, a menţionat consilierul judeţean.

Deşi au existat critici şi mai mulţi consilieri au votat împotrivă, proiectul de hotărâre a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobat.

Staţia GSM va fi amplasată pe terasa superioară a Maternităţii, suprafaţă închiriată fiind de 44 de mp. Preţul de pornire a licitaţiei a fost de 25 euro/mp. 50% din chiria încasată va reveni Spitalului Judeţean, iar 50% va intra în bugetul propriu al judeţului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Măsuri pe linia personalului cerute de șeful Consiliului Județean la UPU

Vineri, 18 August 2017
1437

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a cerut conducerii Spitalului Mavromati să găsească cât mai repede o soluție pentru deficitul de personal care se înregistreaz...

Bani ceruți de la Guvern pentru scoaterea din impas a Primăriei Mihălășeni

Vineri, 18 August 2017
452

În acest sens, președintele Consiliului Județean prefectului județului au inițiat un proiect de Hotărâre de Guvern pe care l-au trasmis deja la nivel central în vederea locării...

Doi candidați râvnesc la scaunul de director al societății Eltrans

Vineri, 18 August 2017
704

Postul de director al societății Eltrans a fost scos la concurs după ce Paul Șmit a promovat concursul pentru funcția de director adjunct  al Direcției Județene de Dumuri și Poduri.De...