Nemulţumiri de la montarea unei staţii GSM pe Maternitatea Botoşani. "Copiii nu se pot apăra de radiaţii!"

Nemulţumiri de la montarea unei staţii GSM pe Maternitatea Botoşani. "Copiii nu se pot apăra de radiaţii!"

Solicitarea unei companii de telefonie mobilă de a monta o staţie GSM pe acoperişul Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie a stârnit critici din partea mai multor consilieri judeţeni.

Cel mai vehement opozant la proiectul de hotărâre supus aprobării în şedinţa de Consiliu Judeţean de vineri a fost liberalul Stelian Pleşca. Acesta a spus că prin montarea unei astfel de staţii, copiii din Maternitate sunt expuşi la radiaţii.

“Se tot prezintă riscurile la care sunt supuşi minorii prin folosirea abuzivă a telefoanelor mobile. Suntem puşi în situaţia să ne acoperim cu nişte hârtii pentru nişte copii care nu se pot apăra de radiaţiile la care sunt supuşi la Maternitate. Eu mă abţin din acest punct de vedere de a vota viitorul copiilor noştri”, a menţionat consilierul judeţean.

Deşi au existat critici şi mai mulţi consilieri au votat împotrivă, proiectul de hotărâre a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobat.

Staţia GSM va fi amplasată pe terasa superioară a Maternităţii, suprafaţă închiriată fiind de 44 de mp. Preţul de pornire a licitaţiei a fost de 25 euro/mp. 50% din chiria încasată va reveni Spitalului Judeţean, iar 50% va intra în bugetul propriu al judeţului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Regulamentul privind blocarea şi ridicarea maşinilor, din municipiul Botoşani, intră în Consiliul Local!

Joi, 23 Noiembrie 2017
2727

Regulamentul privind circulaţia în municipiul Botoşani şi activitatea de blocare/ridicare a maşinilor parcate neregulamentar intră, în sfârşit, în dezbatere şi aporbare ...

SURPRIZA din mai multe magazine de articole textile, din Botoşani: Una scrie pe etichetă, alta se vinde!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1749

De câte ori nu vi s-a întâmplat să cumpăraţi un articol textil şi să primiţi asigurări ferme că ceea ce scrie pe etichetă, drept compoziţie a materialului, este real? Că l...

Mai multe burse şcolare acordate elevilor botoşăneni. Vezi repartiţia pe şcoli!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1052

Cuantumul şi numărul burselor ce se vor acorda în acest an şcolar elevilor din unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani vor fi aprobate, în data de 29 noiembrie...