Maşinile parcate neregulamentar în municipiul Botoşani nu vor fi blocate şi ridicate luna aceasta. Primăria vrea să contracteze serviciile unei firme

Maşinile parcate neregulamentar în municipiul Botoşani nu vor fi blocate şi ridicate luna aceasta. Primăria vrea să contracteze serviciile unei firme

Noul regulament privind circulaţia în municipiul Botoşani, gestionarea parcărilor cu plată şi ridicarea şi blocarea maşinilor, aprobat de curând de consilierii locali, nu va deveni aplicabil luna aceasta.

Viceprimarul Cosmin Andrei a precizat că vor fi contractate serviciile unei firme care va verifica parcometrele, nefuncţionale de câţiva ani, trebuind făcută o actualizare a acestor aparate.

Societatea Eltrans, cea căreia i-a fost delegat contractul, face ultimele pregătiri pentru începerea activităţii.

“Mai avem câteva detalii de pus la punct în ceea ce priveşte bunurile pe care trebuie să le predăm către societatea Eltrans, suntem şi în perioada de mobilizare, această societate se pregăteşte pentru preluarea activităţii. La începutul anului vom demara toate acţiunile noastre în ceea ce priveşte parcarea maşinilor. Am analizat şi varianta contractării unei firme care să ne ajute pentru verificarea parcometrelor, cu un buget destul de mic, undeva la 1.000 de lei, dar totuşi cu aportul specialiştilor care trebuie să verifice aceste parcometre pentru că au o serie de module care se comportă ca nişte case de marcat şi atunci trebuie reactualizate toate datele. Până la sfârşitul anului vrem să demarăm această acţiune”, a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Activitatea de blocare şi ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar pe domeniul public din municipiul Botoşani, precum şi taxarea în parcările cu plată, vor fi aplicabile începând cu luna ianuarie.

Viceprimarul Cosmin Andrei a precizat că oricine vede cât de necesară este o astfel de măsură în municipiu.

“Observă toată lumea, mai ales în această perioadă în care cetăţenii sunt preocupaţi de cumpărături, avem congestii extraordinare în municipiul Botoşani, intersecţiile sunt blocate, maşinile sunt parcate neregulamentar, şi este o certitudine şi un lucru unanim acceptat că trebuie să demarăm o serie de acţiuni care să conducă la o fludizare a traficului”, a conchis edilul.

 

 

Spune-ne opinia ta