Un consilier local cere măsuri pentru mașinile școală care încurcă traficul. "Nu vă faceți datoria!", le-a transmis polițiștilor

Un consilier local cere măsuri pentru mașinile școală care încurcă traficul. "Nu vă faceți datoria!", le-a transmis polițiștilor

Amendamentele și propunerile care au fost aduse proiectului de regulament privind circulația în municipiul Botoșani și activitatea de ridicare/blocare a autoturismelor parcate neregulamentar au fost dezbătute în cadrul unei ședințe la care au participat reprezentanți ai municipalității, ai societății Eltrans, precum și de la Poliție, Poliția Locală, și de la o parte dintre operatorii de utilități.

O intervenție extrem de fermă a avut-o consilierul local Iulian Blaga care a cerut introducerea în noul regulament a unor prevederi clare care să reglementeze circulația mașinilor școală pe străzile din oraș.

Blaga a spus că traficul este foarte aglomerat, mai ales la orele de vârf, când părinții își duc sau își iau copiii de la școală, iar prezența mașinilor școală în apropierea unităților de învățământ dă și mai tare peste cap circulația. 

"Propunerea mea se referă la fluidizarea circulației la orele de vârf. Am constatat, ca marea majoritate a cetățenilor care își duc copiii dimineața la școală, că între orele 07.30-08.30,  11.30-12.30 și 15.30-16.30 circulația devine greoaie, anevoioasă. Am observat că în același interval orar mașinile școală de șoferi circulă nestingherite pe stradă. Nu putem miza pe bunul simț al celor care au școlile de șoferi, dar trebuie să introducem o reglementare în regulament astfel încât să le fie limitat accesul la orele de vârf", a spus consilierul local.

Viceprimarul Cosmin Andrei i-a transmis că în cadrul ședințelor de sistematizare a circulației s-a discutat această problemă. Ar exista un acord între școlile de șoferi și Poliția Municipală referitor la circulația în anumite intervale orare și pe anumite tronsoane, dar se pare că nu este respectat. Reprezentantul Inspectoratului de Poliție Județean prezent la întâlnire a confirmat că există un astfel de acord.

Consilierul municipal s-a arătat contrariat de informațiile primite și a acuzat că cei de la poliție nu își fac treaba pentru că nu sunt vizibili în trafic, la orele de vârf. 

"Nu suntem la promisiuni, la bunul plac al cuiva, trebuie să aplicăm HCL, reglementările în vigoare. Pe mine mă intersează dacă ați putea să ne spuneți unde sunteți în momentul orelor de vârf, de ce nu sunteți exact unde trebuie să acționați. Eu am venit cu propunerea de modificare tocmai pentru că nu vă faceți datoria, aceasta este realitatea. Dincolo de asta mai există și aprovizionările care au loc la magazine și nu dați nicio sancțiune, acesta e mesajul dat cetățeanului, nu vă faceți datoria", a spus tranșant Blaga.

Viceprimarul Cosmin Andrei i-a transmis alesului municipal că va avea posibilitatea ca la ședința de Consiliu Local în care se va supune dezbaterii regulamentului să formuleze un amendament. 

 

 

Spune-ne opinia ta