LOVITURA DE TEATRU: Instanta il pune pe Monacu sef la OJPC Botosani!

LOVITURA DE TEATRU: Instanta il pune pe Monacu sef la OJPC Botosani!

 DUMITRU MONACU  

Dumitru Monacu, fost sef al Oficiului pentru Protectia Consumatorului Botosani, demis din functie in luna mai 2008, de catre seful sau de la Iasi, Valerian Salavastru, a castigat procesul intentat Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, prin care reclama modul abuziv in care a fost inlaturat de la conducerea OJPC.

Dumitru Monacu fusese demis in urma cu un an pe motiv ca a facut o serie de declaratii in presa, care il vizau pe Valerian Salavastru.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei a decis ca modul in care Monacu a fost demis de Salavastru a fost unul abuziv si nefondat si ca botosaneanul are tot dreptul sa fie repus in functie.

"Inlocuieste sanctiunea destituirii din functie cu sanctiunea mustrare scrisa. Dispune reintegrarea in functia detinuta", se arata in solutia data de Inalta Curte.

Mai mult, ANPC trebuie sa ii plateasca lui Monacu circa 200 milioane lei vechi, contravaloarea salariului pe care trebuia sa il primeasca din momentul in care a fost demis pana la momentul de fata.

Dumitru Monacu, intre timp membru PDL, este acum seful reprezentantei Registrului Auto Roman (RAR) Botosani. Pe 3 mai 2008, Monacu a primit decizia de demitere, in care se preciza ca acesta ar fi facut, in data de 13 martie 2008, in cadrul unei conferinte de presa, o serie de afirmatii defaimatoare la adresa Inspectoratului Regional Iasi, adica a patat imaginea lui Salavastru.

Nemultumirea lui Salavastru a izbucnit in momentul in care Monacu a declarat ca inspectorii nu pot efectua controale in judet din cauza lipsei combustibilului.

Salavastru s-a plans ca imaginea sa are de suferit, iar Monacu a fost dmeis. Intamplator sau nu, in acel moment, la conducerea ANPC, in calitate de vicepresedinte, se mai afla un botosanean, si anume Gheorghe Ciubotaru.

Dupa demiterea lui Monacu, la conducerea OJPC Botosani a trecut un alt liberal, Mihai Turcanu, fratele deputatului Florin Turcanu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Delegaţie Erasmus+ din patru ţări, la Palatul Administrativ din Botoșani! FOTO

astăzi, 13:45
20

Șapte profesori şi 17 elevi din Germania, Turcia şi Italia au fost astăzi în vizită la Palatul Administrativ, însoţiţi de gazdele lor- patru profesori şi 14 elevi ai Seminarului Te...

Elevii din Botoșani, calificați la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română!

astăzi, 12:17
341

Pe 17 martie 2018 a avut loc etapa județeană a Olimpiadei de Limba și literatura română, opt elevi calificându-se la faza națională. Etapa națională a Olimpiadei de Limba ...

Zeci de poliţişti de frontieră s-au mobilizat pentru a dona sânge! FOTO

astăzi, 11:51
330

Poliţiştii de frontieră botoşăneni s-au deplasat în ultimele zile la Centrul de Transfuzii Sanguine din Botoşani pentru a dona sânge. Aproximativ 20 de poliţişti de fronti...