Locuințele ANL se pot vinde la Botoșani, dar vânzarea este blocată!

Vânzarea locuințelor ANL la Botoșani a devenit o adevărată telenovelă. Există cadru legal pentru vânzarea acestora, după cum susțin reprezentanții Locativa, există și cereri din partea chiriașilor dar totuși aceste locuințe nu pot fi vândute pentru că nu au cărțile funciare întocmite.

Locuințele ANL se pot vinde la Botoșani, dar vânzarea este blocată!

De patru ani tot face demersuri Locativa la Primărie și Consiliul Local în vederea alocării fondurilor pentru realizarea cărților funciare fără de care locuințele ANL nu pot fi vândute, dar până acum nu s-au dat banii necesari.

Directorul Locativa, Florinel Gornea, susține că anul acesta s-a revenit cu solicitarea de a se întocmi cărțile funciare, mai ales că sunt 58 de cereri pentru cumpărarea locuințelor din blocurile ANL.

"Având în vedere că în prezent este lege de vânzare a locuințelor vom merge în continuare pe vânzare până va apărea o altă lege care va hotărî altfel. Deocamdată nu este nicio locuință vândută la Botoșani. Am cerut încă o dată să se prindă sume pentru întocmirea cărților funciare și apartamentarea și am dat și o listă cu ce este prioritar, fiind vorba de blocurile în care avem solicitări de cumpărare. După ce avem aceste cărți funciare putem vinde, altfel nu. Avem 58 de solicitări, cele mai multe sunt la ANL Călugăreni. De patru ani tot solicităm aceste sume. Cartea funciară se face pentru tot blocul apoi vom cere sume separate pentru apartamentele pentru care se solicită vânzarea. Cartea funciară pentru terenuri este făcută peste tot", a declarat directorul Locativa.

Prețul de vânzare al unei garsoniere dintr-un bloc ANL a fost estimat, la Botoșani, la 23-24.000 de euro, un apartament cu două camere ar costa 32.000 de euro, iar un apartament cu trei camere ar ajunge să coste 35.000 de euro. În municipiul Botoșani sunt 653 de locuințe ANL.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Fără bonusuri financiare pentru cei din conducerea unei societăți subordonată Consiliului Local

astăzi, 12:55
101

Membrii Consiliului de Administrație de la societatea Urban Serv nu se vor bucura anul acesta de bonusul financiar pe care l-au încasat în anii anteriori, pe lângă indemnizație.&n...

Posturi de şefi desfiinţate la Urban Serv!

astăzi, 12:24
266

Potrivit directorului Urban Serv, Simion Drelciuc, în noua organigramă nu se mai regăsesc 25 de posturi, dintre care şase sunt de conducere. Majoritatea persoanelor care ocupau aceste posturi...

Patinoar pe trotuare! Reproşuri la adresa societăţii Urban Serv – FOTO

astăzi, 11:25
200

Oamenii au sesizat situaţia pe adresa redacţiei Stiri.Botosani.ro şi spun că mai multe persoane au căzut după ce au alunecat pe gheaţa de pe trotuare şi susţin că nu este normal să fie o as...