Locuințele ANL se pot vinde la Botoșani, dar vânzarea este blocată!

Vânzarea locuințelor ANL la Botoșani a devenit o adevărată telenovelă. Există cadru legal pentru vânzarea acestora, după cum susțin reprezentanții Locativa, există și cereri din partea chiriașilor dar totuși aceste locuințe nu pot fi vândute pentru că nu au cărțile funciare întocmite.

Locuințele ANL se pot vinde la Botoșani, dar vânzarea este blocată!

De patru ani tot face demersuri Locativa la Primărie și Consiliul Local în vederea alocării fondurilor pentru realizarea cărților funciare fără de care locuințele ANL nu pot fi vândute, dar până acum nu s-au dat banii necesari.

Directorul Locativa, Florinel Gornea, susține că anul acesta s-a revenit cu solicitarea de a se întocmi cărțile funciare, mai ales că sunt 58 de cereri pentru cumpărarea locuințelor din blocurile ANL.

"Având în vedere că în prezent este lege de vânzare a locuințelor vom merge în continuare pe vânzare până va apărea o altă lege care va hotărî altfel. Deocamdată nu este nicio locuință vândută la Botoșani. Am cerut încă o dată să se prindă sume pentru întocmirea cărților funciare și apartamentarea și am dat și o listă cu ce este prioritar, fiind vorba de blocurile în care avem solicitări de cumpărare. După ce avem aceste cărți funciare putem vinde, altfel nu. Avem 58 de solicitări, cele mai multe sunt la ANL Călugăreni. De patru ani tot solicităm aceste sume. Cartea funciară se face pentru tot blocul apoi vom cere sume separate pentru apartamentele pentru care se solicită vânzarea. Cartea funciară pentru terenuri este făcută peste tot", a declarat directorul Locativa.

Prețul de vânzare al unei garsoniere dintr-un bloc ANL a fost estimat, la Botoșani, la 23-24.000 de euro, un apartament cu două camere ar costa 32.000 de euro, iar un apartament cu trei camere ar ajunge să coste 35.000 de euro. În municipiul Botoșani sunt 653 de locuințe ANL.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Majorarea tarifului pentru salubritate, cerută de cinci ori de Urban Serv

astăzi, 13:50
689

Societatea Urban Serv nu a primit niciun răspuns de la autoritatea locală vizavi de solicitarea de majorare a tarifului pentru operaţiunile de salubrizare de pe străzile din municipiul Botoşani, ...

Sume propuse spre a fi repartizate primăriilor din judeţ, din cota de TVA şi impozitul pe venit

astăzi, 13:10
785

Aceste sume sunt destinate pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare. Sumele propuse pentru fiecare u...

Contractele pentru deszăpezirea drumurilor judeţene încă nu au fost semnate

astăzi, 12:35
309

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani nu a încheiat nici până la această dată contractele pentru activitatea de pe drumurile judeţene în perioada sezonului rece. ...