Locuințele ANL se pot vinde la Botoșani, dar vânzarea este blocată!

Vânzarea locuințelor ANL la Botoșani a devenit o adevărată telenovelă. Există cadru legal pentru vânzarea acestora, după cum susțin reprezentanții Locativa, există și cereri din partea chiriașilor dar totuși aceste locuințe nu pot fi vândute pentru că nu au cărțile funciare întocmite.

Locuințele ANL se pot vinde la Botoșani, dar vânzarea este blocată!

De patru ani tot face demersuri Locativa la Primărie și Consiliul Local în vederea alocării fondurilor pentru realizarea cărților funciare fără de care locuințele ANL nu pot fi vândute, dar până acum nu s-au dat banii necesari.

Directorul Locativa, Florinel Gornea, susține că anul acesta s-a revenit cu solicitarea de a se întocmi cărțile funciare, mai ales că sunt 58 de cereri pentru cumpărarea locuințelor din blocurile ANL.

"Având în vedere că în prezent este lege de vânzare a locuințelor vom merge în continuare pe vânzare până va apărea o altă lege care va hotărî altfel. Deocamdată nu este nicio locuință vândută la Botoșani. Am cerut încă o dată să se prindă sume pentru întocmirea cărților funciare și apartamentarea și am dat și o listă cu ce este prioritar, fiind vorba de blocurile în care avem solicitări de cumpărare. După ce avem aceste cărți funciare putem vinde, altfel nu. Avem 58 de solicitări, cele mai multe sunt la ANL Călugăreni. De patru ani tot solicităm aceste sume. Cartea funciară se face pentru tot blocul apoi vom cere sume separate pentru apartamentele pentru care se solicită vânzarea. Cartea funciară pentru terenuri este făcută peste tot", a declarat directorul Locativa.

Prețul de vânzare al unei garsoniere dintr-un bloc ANL a fost estimat, la Botoșani, la 23-24.000 de euro, un apartament cu două camere ar costa 32.000 de euro, iar un apartament cu trei camere ar ajunge să coste 35.000 de euro. În municipiul Botoșani sunt 653 de locuințe ANL.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Consiliul Județean va avea, din nou, un administrator public

Sâmbătă, 19 August 2017
696

Rămas liber odată cu venirea lui Costică Macaleți la conducerea Consiliului Județean Botoșani, postul de administrator public al județului ar putea fi din nou ocupat în cel mai scurt timp...

Măsuri pe linia personalului cerute de șeful Consiliului Județean la UPU

Vineri, 18 August 2017
1646

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a cerut conducerii Spitalului Mavromati să găsească cât mai repede o soluție pentru deficitul de personal care se înregistreaz...

Bani ceruți de la Guvern pentru scoaterea din impas a Primăriei Mihălășeni

Vineri, 18 August 2017
541

În acest sens, președintele Consiliului Județean prefectului județului au inițiat un proiect de Hotărâre de Guvern pe care l-au trasmis deja la nivel central în vederea locării...