Fără căldură în locuinţe în prag de iarnă, din cauza datoriilor!

Fără căldură în locuinţe în prag de iarnă, din cauza datoriilor!

Zeci de familii, majoritatea cu copiii, care locuiesc într-un imobil aflat în administrarea societăţii Locativa, din municipiul Botoşani, trebuie să găsească soluţii pentru a se încălzi, după ce alimentarea cu gaz fost sistată din cauza datoriilor uriaşe.

Este vorba de chiriaşii de la Căminul Textila, unde din cele 91 de familii câte stau acolo, aproape 30 înregistrează datorii atât la plata chiriei, dar mai ales la utilităţi.

Florinel Gornea, directorul Locativa, a precizat că numai debitele la gaz se ridică la aproximativ 9.000 de lei.

“La Căminul Textila sunt în continuare probleme cu încasarea. Au fost trimise notificări la toţi datornicii, şi urmează să mai trimitem un nou set de notificări. Suma este mare şi datorită penalităţilor. Sunt familii care au ajuns să aibă datorii şi de 1.700 de lei, numai la gaz”, a declarat Florinel Gornea.

Aceeaşi situaţie s-a înregistrat şi iarna trecută, când din cauza datoriilor chiriaşii de la Textila au rămas fără gaz, motiv pentru care nu a mai putut fi furnizată căldură în locuinţe.

Societatea Locativa a deschis acţiuni în instanţă pentru evacuarea celor rău platnici şi se aşteaptă hotărârile definitive pentru a putea fi pusă în aplicare procedura.

 

 

 

Spune-ne opinia ta