Încă un mandat la conducerea Bibliotecii Județene pentru Cornelia Viziteu, aflată la vârsta pensionării
BOTOSANI

"Sunt unii care şi-ar dori ca până la 80 de ani să rămână în serviciu, dar nu pe post de execuţie, ci pe post de şef". Biblioteca Judeţeană "Mihai Eminescu" Botoșani va fi condusă în continuare de Cornelia Viziteu, deşi aceasta ar fi trebuit să iasă la pensie încă de anul trecut. Faptul îl "dezamăgeşte" pe preşedintele Consiliului Judeţean.

Încă un mandat la conducerea Bibliotecii Județene pentru Cornelia Viziteu, aflată la vârsta pensionării

   Foto: Facebook Biblioteca Judeţeană

Preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, se declară dezamăgit de faptul că nu s-au găsit competitori mai tineri care să dorească să-şi asume conducerea unei astfel de instituţii de cultură, reprezentativă pentru judeţul Botoşani.

"Nu ştiu exact care sunt schemele din organigramele instituţiilor, însă sunt unii care şi-ar dori ca până la 80 de ani să rămână în serviciu, dar nu pe post de execuţie, ci pe post de şef. N-aş vrea să fiu răutăcios, dar nu e în regulă. Doamna Viziteu de la Biblioteca Judeţeană a mai câştigat un mandat de patru ani şi eu ce să mai comentez?", spune Costică Macaleţi.

Cât despre Miluţă Jijie, fostul director al Memorialului Ipoteşti- Centrul de Studii Mihai Eminescu, de asemenea pensionar şi care nu a mai participat la concursul pentru un nou mandat, Macaleţi spune că gestul său de retragere a fost unul firesc. „La fel şi domnul Cobâlă. Sunt oameni care înţeleg. Din acest punct de vedere, eu mă declar dezamăgit. La societăţile care nu au funcţionari publici se întâmplă frecvent astfel de lucruri, la funcţionarii publici nu, pentru că sunt daţi afară de ANFP (Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, n. red.)".

Încă de anul trecut, preşedintele Consiliului Judeţean îşi exprima speranţa că directorii instituţiilor subordonate CJ şi care sunt aproape de pensionare vor face un pas în spate şi vor lăsa oameni tineri la conducere. "Voi purta o discuție cu cei care sunt la pensie. Dacă statul îți acordă pensie, trebuie să lăsăm alte persoane mai tinere în activitate", spunea Costică Macaleţi în iulie 2016.

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
299

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
514

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
151

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...