Imagini rare din subsolurile Teatrului Eminescu, unde constructorii lucrează "la lumina lămpilor electrice, asemenea unor mineri aflați în șut"

Imagini rare din subsolurile Teatrului Eminescu, unde constructorii lucrează "la lumina lămpilor electrice, asemenea unor mineri aflați în șut"

După mai bine de 5 ani de stagnare, în subsolurile Teatrului "Mihai Eminescu" se lucrează intens în această perioadă la consolidarea clădirii, anunță Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani.

Astfel, după semnarea ordinului de începere a lucrărilor, pe data de 30 mai 2019, constructorul a demarat operațiunile de consolidare a structurilor de rezistență subterane și interioare ale teatrului. "Invizibili pentru botoșănenii care trec zi de zi pe lângă teatru, constructorii lucrează de zor în subsol, la lumina lămpilor electrice, asemenea unor mineri aflați în șut. Etapa esențială de consolidare a clădirii teatrului va fi încheiată în iarna acestui an, conform contractului încheiat, dar și asigurărilor date de constructor", spune Cătălin Flutur.

După etapa de consolidare a clădirii vor fi reluate lucrările de restaurare propriu-zisă, interioară și exterioară, a Teatrului "Mihai Eminescu". Valoarea totală a proiectului, cuprinzând atât partea de consolidare, cât și pe cea de restaurare, este de 23.944.057,74 lei, respectiv 5.136.556,42 euro. Din această valoare, contribuția proprie a municipiului Botoșani este de 1.566.845,9 lei (336.124,83 euro), reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, la care se adaugă cota de cofinanțare de 2%, în cuantum de 456.677,79 lei (97.967,99 euro).

"Așadar, dintr-un total de aproximativ 240 de miliarde de lei vechi, cât costă întregul proiect, municipalitatea va achita doar aproximativ 20 de miliarde de lei vechi, restul de 220 de miliarde de lei vechi fiind fonduri europene nerambursabile", conchide edilul-șef al municipiului Botoșani.






(Foto: Facebook/Cătălin Flutur)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...

Luptătorii greco-romani de la LPS Botoșani, lideri incontestabili la nivel național! (foto)

astăzi, 14:49
17

În perioada 12 – 14 aprilie 2024, sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Botoșani au participat la Finala Cupei României pentru categoria de ...

FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi de la ora 17:30

astăzi, 14:03
73

FC Hermannstadt şi FC Botoşani se întâlnesc astăzi în etapa a cincea a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Hermannstadt!Gazdele sunt lideri &i...