Imagini rare din subsolurile Teatrului Eminescu, unde constructorii lucrează "la lumina lămpilor electrice, asemenea unor mineri aflați în șut"

După mai bine de 5 ani de stagnare, în subsolurile Teatrului "Mihai Eminescu" se lucrează intens în această perioadă la consolidarea clădirii, anunță Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani.

Astfel, după semnarea ordinului de începere a lucrărilor, pe data de 30 mai 2019, constructorul a demarat operațiunile de consolidare a structurilor de rezistență subterane și interioare ale teatrului. "Invizibili pentru botoșănenii care trec zi de zi pe lângă teatru, constructorii lucrează de zor în subsol, la lumina lămpilor electrice, asemenea unor mineri aflați în șut. Etapa esențială de consolidare a clădirii teatrului va fi încheiată în iarna acestui an, conform contractului încheiat, dar și asigurărilor date de constructor", spune Cătălin Flutur.

După etapa de consolidare a clădirii vor fi reluate lucrările de restaurare propriu-zisă, interioară și exterioară, a Teatrului "Mihai Eminescu". Valoarea totală a proiectului, cuprinzând atât partea de consolidare, cât și pe cea de restaurare, este de 23.944.057,74 lei, respectiv 5.136.556,42 euro. Din această valoare, contribuția proprie a municipiului Botoșani este de 1.566.845,9 lei (336.124,83 euro), reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, la care se adaugă cota de cofinanțare de 2%, în cuantum de 456.677,79 lei (97.967,99 euro).

"Așadar, dintr-un total de aproximativ 240 de miliarde de lei vechi, cât costă întregul proiect, municipalitatea va achita doar aproximativ 20 de miliarde de lei vechi, restul de 220 de miliarde de lei vechi fiind fonduri europene nerambursabile", conchide edilul-șef al municipiului Botoșani.






(Foto: Facebook/Cătălin Flutur)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciorba rădăuțeană inventată de o botoșăneancă, vezi rețeta AUTENTICĂ și cum se prepară!

astăzi, 18:48

Cu toate că baza se aseamănă cu cea de ciorbă de burtă, ciorba rădăuțeană este o variantă mai ușoară și care se poate face oricând, nu doar de sărbători. Este un preparat gustos c...

Gestul unui ”iubitor” de animale din Botoșani: ”Decât să dau niște bani, mai bine o arunc…”

astăzi, 17:56

A îngriji o pisică este de cele mai multe ori o experiență plină de bucurie, dar această bucurie vine la pachet și cu responsabilități. Nu la fel a gândit un botoșănean care a...

Tabere în parohiile din Botoșani pentru sute de copii!

astăzi, 17:13

În cadrul proiectului „Tabăra din pridvorul satului”, al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, care își propune organizarea a 120 de tabere în comunități rurale și urb...