Guvernul se pregătește de concedieri masive în aparatul bugetar: Unul muncește și trei pe lângă el stau!

Ministrul Finantelor spune ca este obligatorie o reformare a aparatului bugetar din Romania si ca acesta trebuie sa aiba oameni "exact cati trebuie, nu unul munceste si trei pe langa el stau".

Guvernul se pregătește de concedieri masive în aparatul bugetar: Unul muncește și trei pe lângă el stau!

Eugen Teodorovici afirma ca in sistemul public exista foarte multe companii a caror prezenta nu se justifica si anunta ca va avea "discutii bilaterale" cu fiecare minister pe tema reducerii cheltuielilor si a cresterii veniturilor.

Intrebat marti, la TVR, daca ia in calcul o reforma a aparatului bugetar, Teodorovici a raspuns: "Obligatoriu".

"Cred ca e de bun simt sa te gandesti (la o reforma a aparatului bugetar - n.r.) pentru ca ne dorim cu totii o administratie si centrala, si locala eficienta. Asta inseamna sa ai oameni nu foarte multi, exact cat trebuie, mai bine platiti sunt deja, legea exista si, ca sa fie mai eficienti, repet, cat trebuie. Nu unul munceste si trei pe langa el stau", a afirmat Eugen Teodorovici, citat de ziare.com.

In acest context, ministrul Finantelor a precizat ca se va discuta despre reducerea cheltuielilor si cresterea veniturilor cu fiecare minister si ca Ministerul de Finante are o lista cu institutiile publice si cu domeniile in care se cheltuiesc cei mai multi bani, printre acestea numarandu-se Transporturile, Sanatatea, Economia si Energia.

"Transporturi, Sanatate, sanatate ma refer la casa in special (Casa de Asigurari de Sanatate - n.r.) si alte ministere, care au si foarte multe companii in subordine: Economia, Energia, sa spunem. Sunt multe, foarte multe companii pe care daca le luam la mana si discutam despre fiecare in parte, ce rol are si daca se justifica prezenta ei astazi in Romania, o sa vedeti ca nu gasim niciun argument pro, ci doar impotriva. Din pacate, ani de zile s-au incarcat aceste structuri si cred ca e momentul sa spunem stop si nu doar stop si, in sens invers, reluam procesul", a declarat Teodorovici.

El a aratat ca se va face o evaluare a fiecarui minister si a structurilor subordonate acestora si vor avea loc "discutii bilaterale" care vor viza reducerea cheltuielilor in sistemul public.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
78

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
68

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
624

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...