Forțe de ordine sporite și patrule cu câini în Parcul Tineretului și în Centrul Vechi

Mai mulți polițiști și jandarmi, și chiar patrule cu câini în Centrul Vechi și în Parcul Tineretului din municipiul Botoșani. Asta a cerut prefectul Dan Șlincu în cadrul unei ședințe pe care a avut-o cu conducerea Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului Județean de Jandarmi și Poliția Locală. 

Forțe de ordine sporite și patrule cu câini în Parcul Tineretului și în Centrul Vechi

Reprezentantul Guvernului în teritoriu susține că pe perioada verii se impune o patrulare mai intensă a forțelor de ordine în cele două zone din oraș, mai ales după lăsarea serii.

"Urmare a situațiilor apărute în Centrul Vechi și în Parcul Tineretului an de an în această perioadă, acolo unde locuiesc mai multe comunități minoritare, am avut o ședință de lucru cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi și ai Poliției Locale pentru a discuta să vedem ce se poate face pentru următoarea perioadă. În zona Centrului Vechi există un punct de lucru al Poliției Locale și al Poliției de proximitate, iar în Parcul Tineretului există un modul, și am stabilit și am solicitat forțelor de ordine ca pe perioada lunilor de vară când membrii acestor comunități sunt mai activi să modifice programul de lucru la cele două puncte, ar trebui să fie mai mult în stradă și în special după ora 16.00. Am solicitata mai multe patrule mixte ale poliției, jandarmilor și chiar patrule cu câini, s-a discutat și posibilitatea cooptării unor voluntari din rândul cetățenilor romi care să răspundă eventual de ordinea și liniștea în comunitatea pe care o reprezintă", a declarat prefectul Dan Șlincu.

Prefectul așteaptă de la poliție și de la jandarmi un plan de măsuri privitor la acțiunile din Centrul Vechi și Parcul Tineretului.

"Prin acest demers îmi doresc nu să speriem comunitatea romilor ci să putem circula în siguranță și cu plăcere în zona Centrului Vechi", a specificat prefectul. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1439

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
725

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
494

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...