Forțe de ordine sporite și patrule cu câini în Parcul Tineretului și în Centrul Vechi

Mai mulți polițiști și jandarmi, și chiar patrule cu câini în Centrul Vechi și în Parcul Tineretului din municipiul Botoșani. Asta a cerut prefectul Dan Șlincu în cadrul unei ședințe pe care a avut-o cu conducerea Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului Județean de Jandarmi și Poliția Locală. 

Forțe de ordine sporite și patrule cu câini în Parcul Tineretului și în Centrul Vechi

Reprezentantul Guvernului în teritoriu susține că pe perioada verii se impune o patrulare mai intensă a forțelor de ordine în cele două zone din oraș, mai ales după lăsarea serii.

"Urmare a situațiilor apărute în Centrul Vechi și în Parcul Tineretului an de an în această perioadă, acolo unde locuiesc mai multe comunități minoritare, am avut o ședință de lucru cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi și ai Poliției Locale pentru a discuta să vedem ce se poate face pentru următoarea perioadă. În zona Centrului Vechi există un punct de lucru al Poliției Locale și al Poliției de proximitate, iar în Parcul Tineretului există un modul, și am stabilit și am solicitat forțelor de ordine ca pe perioada lunilor de vară când membrii acestor comunități sunt mai activi să modifice programul de lucru la cele două puncte, ar trebui să fie mai mult în stradă și în special după ora 16.00. Am solicitata mai multe patrule mixte ale poliției, jandarmilor și chiar patrule cu câini, s-a discutat și posibilitatea cooptării unor voluntari din rândul cetățenilor romi care să răspundă eventual de ordinea și liniștea în comunitatea pe care o reprezintă", a declarat prefectul Dan Șlincu.

Prefectul așteaptă de la poliție și de la jandarmi un plan de măsuri privitor la acțiunile din Centrul Vechi și Parcul Tineretului.

"Prin acest demers îmi doresc nu să speriem comunitatea romilor ci să putem circula în siguranță și cu plăcere în zona Centrului Vechi", a specificat prefectul. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Indicatori aprobaţi pentru modernizarea mai multor drumuri judeţene

Vineri, 20 Octombrie 2017
541

Aleşii judeţeni au aprobat, vineri, indicatorii tehnico-economici şi totodată finanţarea din bugetul judeţului a cheltuielilor care nu se finanţează de la bugetul de stat prin Programul Naţio...

Consilierii judeţeni au aprobat plata corecţiei financiare uriaşe aplicată proiectului de la Mavromati. De ce s-a dat corecţia!

Vineri, 20 Octombrie 2017
606

Este vorba de o sumă de 10,024 milioane de lei, reprezentând de fapt 25% din valoarea contractului de execuţie. Consiliul Judeţean a ajuns în situaţia de a achita această corecţie fi...

Preşedintele Consiliului Judeţean: “Sperăm să nu avem probleme în continuare cu apa”

Vineri, 20 Octombrie 2017
963

Pentru alimentarea consumatorilor, la Bucecea lucrează deja şase motopompe, deşi iniţial cei de la Administraţia Bazinală de Apă Siret au venit cu două pompe care nu au făcut faţă, acesta f...