Forțe de ordine sporite și patrule cu câini în Parcul Tineretului și în Centrul Vechi

Mai mulți polițiști și jandarmi, și chiar patrule cu câini în Centrul Vechi și în Parcul Tineretului din municipiul Botoșani. Asta a cerut prefectul Dan Șlincu în cadrul unei ședințe pe care a avut-o cu conducerea Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului Județean de Jandarmi și Poliția Locală. 

Forțe de ordine sporite și patrule cu câini în Parcul Tineretului și în Centrul Vechi

Reprezentantul Guvernului în teritoriu susține că pe perioada verii se impune o patrulare mai intensă a forțelor de ordine în cele două zone din oraș, mai ales după lăsarea serii.

"Urmare a situațiilor apărute în Centrul Vechi și în Parcul Tineretului an de an în această perioadă, acolo unde locuiesc mai multe comunități minoritare, am avut o ședință de lucru cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi și ai Poliției Locale pentru a discuta să vedem ce se poate face pentru următoarea perioadă. În zona Centrului Vechi există un punct de lucru al Poliției Locale și al Poliției de proximitate, iar în Parcul Tineretului există un modul, și am stabilit și am solicitat forțelor de ordine ca pe perioada lunilor de vară când membrii acestor comunități sunt mai activi să modifice programul de lucru la cele două puncte, ar trebui să fie mai mult în stradă și în special după ora 16.00. Am solicitata mai multe patrule mixte ale poliției, jandarmilor și chiar patrule cu câini, s-a discutat și posibilitatea cooptării unor voluntari din rândul cetățenilor romi care să răspundă eventual de ordinea și liniștea în comunitatea pe care o reprezintă", a declarat prefectul Dan Șlincu.

Prefectul așteaptă de la poliție și de la jandarmi un plan de măsuri privitor la acțiunile din Centrul Vechi și Parcul Tineretului.

"Prin acest demers îmi doresc nu să speriem comunitatea romilor ci să putem circula în siguranță și cu plăcere în zona Centrului Vechi", a specificat prefectul. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Noul subprefect al judeţului Botoşani, Daniela Lozneanu, învestit în funcţie – FOTO

astăzi, 11:10
260

Noul subprefect al judeţului Botoşani, Daniela Lozneanu, numită pe funcţie în urmă cu câteva zile printr-o Hotărâre de Guvern, a fost învestită oficial, marţi, &ic...

Preşedintele Consiliului Judeţean: Sunt absolut convins că în 2018 vor începe lucrările la drumul Botoşani-Târgu Frumos

astăzi, 08:00
234

Deşi în bugetul de stat pe anul 2018 încă nu au fost prinşi bani pentru reabilitarea şi modernizarea drumului naţional Botoşani-Târgu Frumos, preşedintele Consiliului Judeţea...

Primarii din județ au spus "pas" ședinței în care trebuia aprobată majorarea tarifului la apă

Luni, 11 Decembrie 2017
986

Membrii Adunării Generale a Acționarilor de la ADI Aqua au fost convocați, luni, în ședință, unul dintre punctele de pe ordinea de zi fiind aprobarea majorării tarifului pentru serviciile...