Examinarea la traseu pentru permisul de conducere, aglomerată de candidați din alte județe. "Este moral?"

O parte dintre programările făcute la Botoșani, la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor, sunt făcute de cetățeni din alte județe care preferă să vină să susțină examinarea în vederea obținerii permisului de conducere la noi în oraș.

Examinarea la traseu pentru permisul de conducere, aglomerată de candidați din alte județe. "Este moral?"

 Marian Ciornea  

Asta nu face decât să aglomereze și mai mult această activitate, motiv pentru care programările pentru proba de traseu se întind deja până în luna august în municipiul Botoșani, și în luna octombrie, la Dorohoi.

Este o practică care a mai fost adusă în discuție de reprezentanții Serviciului de Permise. În baza unei vize de flotant, candidații din alte județe vin și depun dosarele, care le sunt acceptate, pentru că permite legislația. În condițiile în care Serviciul Permise se confruntă cu o acută lipsă de personal, venirea cursanților din alte județe nu face altceva decât să aglomereze și mai mult activitatea instituției.

"Încă unul din motivele pentru care noi suntem nevoiți să planificăm oamenii în septembrie și octombrie este acel import de candidați din județele limitrofe și nu numai Suceava și Iași. Dacă până acum era clară adresabilitatea din alte județe către anumite școli, acum nu s-a mai ținut cont. Este legal, dar în toate cazurile este și moral? Unii încearcă de două-trei ori la Iași, e mai greu, sunt mai exigenți acolo, și apoi ia calea Botoșaniului, orașul nu e așa de aglomerat. Nu este ilegal, dar are influență asupra activității noastre", a spus Marian Ciornea, șeful Serviciului Permise.

O altă situație sesizată de cei de la Permise, care face ca timpii de așteptare să fie foarte mari la examinarea la traseu, este aceea că sunt candidați care nu se pregătesc dar se prezintă la examen de mai multe ori pentru a "experimenta".

"Termenele lungi de programare la proba practică sunt cauzate și de un oarecare nivel redus de pregătire al candidaților. Reluăm examinarea de câteva ori și de fiecare dată poate acel candidat care vine și doar experimentează și mai trage el o carte s-ar putea să ia locul unuia care este pregătit, se grăbește, dar nu a mai prins loc. Noi avem resurse limitate. Încercăm să mulțumim pe toată lumea, dar cu toate eforturile pe care le facem nu cred că o să ne reușească", a mai menționat șeful Serviciului Permise.

Numărul candidaților examinați anul acesta în vederea obținerii permisului de conducere a crescut cu 20% pe fiecare lucrător, comparativ cu anul precedent. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Peste 5 milioane de lei primite de judeţul Botoşani la rectificarea bugetară. Unde se duc banii!

Joi, 21 Septembrie 2017
655

În urma rectificării bugetare ce a fost operată la nivel central judeţului Botoşani i-a fost alocată suma de 5.181 milioane de lei, din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru ...

Şeful ISU Botoşani, către directorii de şcoli: "Nu este ISU împotriva eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu, dar nu putem să..."

Joi, 21 Septembrie 2017
603

Col. Cristian Amarandei, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a precizat că din cele 508 unităţi de învăţământ de pe raza judeţului, în urma verific...

Ajutor cerut prefectului de sinistraţii de pe Primăverii. "Dacă se va stabili că neglijenţa e cauza exploziei, problema nu e bună"

Joi, 21 Septembrie 2017
719

Oamenii i-au cerut reprezentantului Guvernului în teritoriu să facă demersuri în vederea obţinerii unor fonduri de la nivel central cu care să fie achitate lucrările de consolidare ca...