Problema păşunatului la Prăjeni, nerezolvată încă. Ce soluţii are Primăria

Situaţia de la Prăjeni, acolo unde licitaţia pentru păşune a stârnit conflicte între fermieri şi autoritatea locală, va fi deblocată în următoarea perioadă, după ce s-a ajuns la o soluţie care să împace ambele părţi.

Problema păşunatului la Prăjeni, nerezolvată încă. Ce soluţii are Primăria

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Concret, s-a decis reluarea licitaţiei pentru concesionarea amenajamentului pastoral.

"Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local avem corectarea caietului de sarcini şi reluarea procedurii. Consiliul Local va aproba completarea caietului de sarcini şi se vor corecta deficienţele care erau şi se va scoate din nou la licitaţie. Până atunci, animalele păşunează pe vechile amplasamente", explică primarul Alexandru Răileanu.

Conflictul a pornit la Prăjeni în aprilie, după ce mai mulţi crescători de animale au susţinut că sunt nevoiţi să păstreze o bucată de teren în urma licitaţiei la care au participat la nivel de comună, chiar dacă şi-au adjudecat mai multe parcele, acuzând primarul că face afaceri de familie cu pământul.

Conform caietului de sarcini, la licitaţie au putut participa toţi cetăţenii pentru mai multe parcele, pentru a nu se considera că li se îngrădeşte accesul. Însă, chiar dacă au obţinut mai multe bucăţi de teren, pot rămâne doar cu cea pentru care cei ce au participat la licitaţie au plătit suma cea mai mare.

Despre situaţia de la Prăjeni, Ştiri.Botoşani.Ro a scris aici:

Păşunile, eternul motiv de conflict în comunele botoşănene

 

Spune-ne opinia ta