Eugen Țurcanu, apostrofat în Consiliul Local: „Haideți să îl degrevăm de această presiune”

Eugen Țurcanu, apostrofat în Consiliul Local: „Haideți să îl degrevăm de această presiune”

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local de miercuri, prima interpelare a avut ca subiect plângerea penală depusă marți împotriva lui Eugen Țurcanu, șeful Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) Botoșani, reclamat pentru agresarea fizică a unui medic veterinar.

Interpelarea a fost adresată, însă, primarului municipiului, Cătălin Flutur.

Domnule primar, având în vedere tot colegul nostru, care este la al doilea caz de agresiune la Direcția pe care o conduce, cel puțin așa spun subalternii dumnealui, care îl reclamă la poliție, avem constituirea unor comisii pe ordinea de zi. Situația este destul de gravă, se impune să luați anumite măsuri cu colegul dumneavoastră de partid, să ni le propuneți în Consiliul Local. Cred că să ajungem la agresiune este ultima limită pe care o putem suporta. Și, din informațiile mele, mai sunt și alte cazuri la Direcția de Servicii Publice, dar angajații de acolo nu au voie să vorbească. Vă solicit respectuos să veniți cu o propunere, să luăm o măsură, nu se mai poate așa ceva.

Poate este depășit domnul Țurcanu de atribuțiile pe care le are, cu câini, cu Cornișa, cu spații, sunt prea multe activități. Haideți să îl degrevăm de această presiune, să protejăm și acești oameni. În primul rând, li s-a afectat integritatea fizică, ceea ce este nepermis. Suntem reprezentanți ai botoșănenilor, membrii Consiliului Local, și oamenii sunt agresați. Trebuie să facem și noi ceva, că este Direcția noastră, din subordinea noastră. Iar domnul Țurcanu este în subordinea dumneavostră, este colegul dumneavostră de partid”, s-a adresat Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani.

Țurcanu i-a răspuns edilului, reproșându-i că trebuia să înceapă cu menționarea presiunilor pe care colaboratorii viceprimarului le face asupra angajaților, de peste patru ani. Cosmin Andrei a încheiat dialogul sfătuindu-l pe consilier să sesizeze toate instituțiile compentente în acest sens și să nu distragă atenția de la subiectul inițial, care îl viza.

Cătălin Flutur nu a intervenit în niciun mod în cadrul schimbului de interpelări.

 

Spune-ne opinia ta