Dosarul Uvertura Mall: Adresa DNA a ajuns la primărie! Doi șefi din instituție vor fi suspendați!

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a trimis în cursul zilei de miercuri înștiințarea oficială către Primăria Municipiului Botoșani privitor la trimiterea în judecată a primarului Cătălin Flutur și a mai multor angajați din cadrul instituției, în dosarul Uvertura Mall.

Dosarul Uvertura Mall: Adresa DNA a ajuns la primărie! Doi șefi din instituție vor fi suspendați!

Doi dintre inculpații din acest dosar, respectiv Ioan Apostu, secretarul primăriei, și Cezar Puiu, șef al Serviciului Patrimoniu, urmează a fi suspendați din funcție pe perioada derulării procesului, întrucât sunt funcționari publici.

Cei doi și-au luat concediu de odihnă pentru o perioadă de opt, respectiv zece zile, cererea de concediu depunând-o înainte ca adresa oficială a DNA să ajungă la primărie. Aceștia sunt acuzați de săvârșirea a două infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obținerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit. Suspendarea lui Apostu și a lui Puiu din funcție se va face printr-o dispoziție emisă de primar.

Cei doi funcționari ar putea scăpa de suspendare în cazul în care președintele României va promulga legea care permite funcționarilor publici trimiși în judecată să își exercite atribuțiile și pe perioada derulării proceselor în care sunt inculpați.

Primarul Cătălin Flutur, administratorul public al municipiului, Adriana Zăiceanu, şi secretarul municipiului, Ioan Apostu, au fost trimişi în judecată de DNA în "Afacerea Mall", infracţiunile puse în sarcina acestora fiind abuz în serviciu având ca rezultat obținerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit în formă continuată, respectiv complicitate la abuz în serviciu.

Alături de cei trei vor ajunge în faţa judecătorilor Cezar Puiu, șef al Serviciului Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Botoşani, şi Mihaela Gontineac, jurist, respectiv secretar în cadrul Primăriei Municipiului Botoşani, pentru săvârșirea a două infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obținerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Regulamentul privind blocarea şi ridicarea maşinilor, din municipiul Botoşani, intră în Consiliul Local!

Joi, 23 Noiembrie 2017
2247

Regulamentul privind circulaţia în municipiul Botoşani şi activitatea de blocare/ridicare a maşinilor parcate neregulamentar intră, în sfârşit, în dezbatere şi aporbare ...

SURPRIZA din mai multe magazine de articole textile, din Botoşani: Una scrie pe etichetă, alta se vinde!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1507

De câte ori nu vi s-a întâmplat să cumpăraţi un articol textil şi să primiţi asigurări ferme că ceea ce scrie pe etichetă, drept compoziţie a materialului, este real? Că l...

Mai multe burse şcolare acordate elevilor botoşăneni. Vezi repartiţia pe şcoli!

Joi, 23 Noiembrie 2017
929

Cuantumul şi numărul burselor ce se vor acorda în acest an şcolar elevilor din unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani vor fi aprobate, în data de 29 noiembrie...