Dosarul Uvertura Mall: Adresa DNA a ajuns la primărie! Doi șefi din instituție vor fi suspendați!

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a trimis în cursul zilei de miercuri înștiințarea oficială către Primăria Municipiului Botoșani privitor la trimiterea în judecată a primarului Cătălin Flutur și a mai multor angajați din cadrul instituției, în dosarul Uvertura Mall.

Dosarul Uvertura Mall: Adresa DNA a ajuns la primărie! Doi șefi din instituție vor fi suspendați!

Doi dintre inculpații din acest dosar, respectiv Ioan Apostu, secretarul primăriei, și Cezar Puiu, șef al Serviciului Patrimoniu, urmează a fi suspendați din funcție pe perioada derulării procesului, întrucât sunt funcționari publici.

Cei doi și-au luat concediu de odihnă pentru o perioadă de opt, respectiv zece zile, cererea de concediu depunând-o înainte ca adresa oficială a DNA să ajungă la primărie. Aceștia sunt acuzați de săvârșirea a două infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obținerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit. Suspendarea lui Apostu și a lui Puiu din funcție se va face printr-o dispoziție emisă de primar.

Cei doi funcționari ar putea scăpa de suspendare în cazul în care președintele României va promulga legea care permite funcționarilor publici trimiși în judecată să își exercite atribuțiile și pe perioada derulării proceselor în care sunt inculpați.

Primarul Cătălin Flutur, administratorul public al municipiului, Adriana Zăiceanu, şi secretarul municipiului, Ioan Apostu, au fost trimişi în judecată de DNA în "Afacerea Mall", infracţiunile puse în sarcina acestora fiind abuz în serviciu având ca rezultat obținerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit în formă continuată, respectiv complicitate la abuz în serviciu.

Alături de cei trei vor ajunge în faţa judecătorilor Cezar Puiu, șef al Serviciului Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Botoşani, şi Mihaela Gontineac, jurist, respectiv secretar în cadrul Primăriei Municipiului Botoşani, pentru săvârșirea a două infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obținerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Două apartamente afectate de incendiul din spatele Complexului Bulevard! Ce s-a găsit în locuinţa care a luat foc!

astăzi, 09:30
746

Potrivit col. Cristian Amarandei, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cauza producerii incendiului din apartamentul situat la parterul blocului este de natură electrică....

Sens giratoriu definitiv pe Bulevardul George Enescu

Marţi, 23 Ianuarie 2018
1347

Decizia autorităţilor de a amenaja un sens giratoriu pe Bulevardul George Enescu, la intersecţia cu strada Bucovina, s-a dovedit a fi una bună, după cum susţin reprezentanţii Primăriei Botosan...

Trecere de pietoni înfiinţată la cererea mai multor părinţi

Marţi, 23 Ianuarie 2018
1435

O altă decizie luată, marţi, de Comisia de sistematizare a circulaţiei rutiere în municipiul Botoşani a fost aceea de a se amenaja o nouă trecere de pietoni pe una dintre arterele din ora...