Doi funcționari din Primăria Botoșani, inculpați în dosarul "Uvertura Mall", ar putea fi suspendați din funcție!

Doi dintre funcționarii din cadrul Primăriei Municipiului Botoșani, inculpați în dosarul "Uvertura Mall", ar putea fi suspendați din funcție pe perioada cât se va derula procesul.

 

Doi funcționari din Primăria Botoșani, inculpați în dosarul "Uvertura Mall", ar putea fi suspendați din funcție!

Este vorba de secretarul municipiului, Ioan Apostu, și de Cezar Puiu, șef al Serviciului Patrimoniu, care sunt funcționari publici. Aceștia sunt acuzați de săvârșirea a două infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obținerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit.

Există o lege care le-ar permite să rămână pe funcții în continuare, dar încă nu a fost promulgată de președintele țării. 

"Din ce știu eu în momentul de față, doar doi sunt funcționari publici și în momentul de față este adoptată o lege de către Parlamentul României prin care cei doi funcționari publici nu mai au o problemă cu această speță, dar legea trebuie promulgată și de Președinție. Deocamdată noi nu am primit nicio hârtie oficială, decât comunicatul de joi. Încă nu avem date. Dacă se promulgă legea, chiar dacă sunt suspendați, după aia revin în drepturi (...) Eu am ales să nu dau niciodată declarații în acest dosar. Deciziile noastre, atât administrative, cât și economice, au fost verificate și nu s-au găsit deficiențe. Au fost verificate de  cei care au avut obligația legală să verifice. Au fost hotărâri de Consiliu Local succesive care trebuiau duse la îndeplinire", a declarat primarul Cătălin Flutur.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
99

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
190

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
92

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...