DANIEL MORUZI: "Am acceptat propunerea si am acceptat sa trec prin tot felul de jocuri mai mult sau mai putin necurate"

DANIEL MORUZI: "Am acceptat propunerea si am acceptat sa trec prin tot felul de jocuri mai mult sau mai putin necurate"
Lumea politica botosaneana a fost luata prin surprindere ieri, la aflarea vestii ca postul de subprefect ocupat pana in urma cu cateva luni de zile de social-democratul Paul Popa ii va reveni unui comisar de la Garda Financiara Botosani, si anume Daniel Moruzi. Propunerea vine din partea grupului de independenti din Parlament, in urma negocierilor purtate cu PD-L.

Numirea lui Daniel Moruzi este controversata prin implicarea acestuia intr-un scandal la Iasi, in legatura cu o presupusa mita pe care Moruzi ar fi primit-o, in urma unui control la o firma. Chiar daca, imediat dupa ce scandalul a aparut in presa, comisarul a fost transferat de la Garda Financiara ieseana la cea din Botosani, Daniel Moruzi spune ca venirea sa la Botosani nu are nicio legatura cu scandalul.  

Moruzi confirma propunerea venita din partea independentilor, precizand ca a acceptat numirea in functia de subprefect si ca, mai mult, este pregatit sa faca fata tuturor situatiilor.

"Este doar o propunere, nu este concretizata deocamdata. Am acceptat propunerea si am acceptat sa trec prin tot felul de jocuri mai mult sau mai putin necurate. Legat de ce a aparut in presa, e o problema veche, nu vreau sa o comentez, pentru ca nu are rost. Nu am fost mutat disciplinar, ci la cerere, iar problema a aparut cand eram deja mutat la Botosani. Cu Liviu Campanu ma cunosc de mult timp si probabil stie si de activitatea mea de functionar public. Ma cunosc cu toti, si cu independentii din Parlament. Nu am nicio informatie despre cand voi fi numit, posibil si astazi", a declarat Daniel Moruzi. 

Mult mai vehement s-a aratat a fi, insa, senatorul Liviu Campanu, parlamentarul de Botosani spunand ca cele petrecute la Iasi au o nuanta politica, si ca Daniel Moruzi "si-a cerut singur transferul, pentru ca si-a dat seama ca in Iasi va plati mereu pentru altii".

"E o fortare a trecutului, provocata de oameni foarte putin deranjabili in confortul propice pe care si l-au creat in cadrul institutional! Am analizat bine propunerea inainte si am cerut expertiza factorilor abilitati. Strain de Iasi fiind, a trebuit sa deconteze pentru altii. Nu a luat niciodata nimic si e o aberatie sa credeti ca ar fi avut nevoie vreodata de 3 mc de lemn! De altfel, ancheta interna a demonstrat nevinovatia domnului Moruzi Daniel. Niciodata nu a fost transferat disciplinar, din contra, si-a cerut singur transferul, pentru ca si-a dat seama ca in Iasi va plati mereu pentru altii. Fiti linistiti, e o alegere in folosul botosanenilor!", a spus senatorul independent Liviu Campanu.  

Conform presei iesene, scandalul a izbucnit in 2007, pe cand Daniel Moruzi era angajat al Garzii Financiare Iasi. In urma unui control efectuat la un agent economic, patronul firmei verificate l-a acuzat pe Moruzi ca ar fi cerut un camion de lemne, cantitatea fiind transportata la Botosani, unde locuieste bunica angajatului Garzii, lemne pe care comisarul nu le-ar fi platit.  

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șofer de România: Te-ai întâlnit cu așa ceva în trafic? VIDEO

astăzi, 10:55
81

Șoferul unui Volkswagen Passat a ajuns în centrul atenției pentru modul în care conducea nebunește pe o șosea. Bărbatul făcea dreapta, făcea stânga, de pe o bandă pe alta, pu...

Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii

astăzi, 09:37
221

Meteorologii anunță că ploile se vor extinde pe tot teritoriul țării de miercuri, însă temperaturile rămân cele normale pentru această perioadă. Vremea va fi capricioasă pâ...

"Învățământul merge pe drum paralel, prea mulți absolvenți de studii superioare ajung vânzători în hypermarket"

astăzi, 09:08
180

Deși are disponibilitatea de a fi folosită ca "poligon de încercare" pentru cei care vor cei care vor să învețe, una dintre cele mai importante companii din piața mater...