DANIEL MORUZI: "Am acceptat propunerea si am acceptat sa trec prin tot felul de jocuri mai mult sau mai putin necurate"

DANIEL MORUZI: "Am acceptat propunerea si am acceptat sa trec prin tot felul de jocuri mai mult sau mai putin necurate"
Lumea politica botosaneana a fost luata prin surprindere ieri, la aflarea vestii ca postul de subprefect ocupat pana in urma cu cateva luni de zile de social-democratul Paul Popa ii va reveni unui comisar de la Garda Financiara Botosani, si anume Daniel Moruzi. Propunerea vine din partea grupului de independenti din Parlament, in urma negocierilor purtate cu PD-L.

Numirea lui Daniel Moruzi este controversata prin implicarea acestuia intr-un scandal la Iasi, in legatura cu o presupusa mita pe care Moruzi ar fi primit-o, in urma unui control la o firma. Chiar daca, imediat dupa ce scandalul a aparut in presa, comisarul a fost transferat de la Garda Financiara ieseana la cea din Botosani, Daniel Moruzi spune ca venirea sa la Botosani nu are nicio legatura cu scandalul.  

Moruzi confirma propunerea venita din partea independentilor, precizand ca a acceptat numirea in functia de subprefect si ca, mai mult, este pregatit sa faca fata tuturor situatiilor.

"Este doar o propunere, nu este concretizata deocamdata. Am acceptat propunerea si am acceptat sa trec prin tot felul de jocuri mai mult sau mai putin necurate. Legat de ce a aparut in presa, e o problema veche, nu vreau sa o comentez, pentru ca nu are rost. Nu am fost mutat disciplinar, ci la cerere, iar problema a aparut cand eram deja mutat la Botosani. Cu Liviu Campanu ma cunosc de mult timp si probabil stie si de activitatea mea de functionar public. Ma cunosc cu toti, si cu independentii din Parlament. Nu am nicio informatie despre cand voi fi numit, posibil si astazi", a declarat Daniel Moruzi. 

Mult mai vehement s-a aratat a fi, insa, senatorul Liviu Campanu, parlamentarul de Botosani spunand ca cele petrecute la Iasi au o nuanta politica, si ca Daniel Moruzi "si-a cerut singur transferul, pentru ca si-a dat seama ca in Iasi va plati mereu pentru altii".

"E o fortare a trecutului, provocata de oameni foarte putin deranjabili in confortul propice pe care si l-au creat in cadrul institutional! Am analizat bine propunerea inainte si am cerut expertiza factorilor abilitati. Strain de Iasi fiind, a trebuit sa deconteze pentru altii. Nu a luat niciodata nimic si e o aberatie sa credeti ca ar fi avut nevoie vreodata de 3 mc de lemn! De altfel, ancheta interna a demonstrat nevinovatia domnului Moruzi Daniel. Niciodata nu a fost transferat disciplinar, din contra, si-a cerut singur transferul, pentru ca si-a dat seama ca in Iasi va plati mereu pentru altii. Fiti linistiti, e o alegere in folosul botosanenilor!", a spus senatorul independent Liviu Campanu.  

Conform presei iesene, scandalul a izbucnit in 2007, pe cand Daniel Moruzi era angajat al Garzii Financiare Iasi. In urma unui control efectuat la un agent economic, patronul firmei verificate l-a acuzat pe Moruzi ca ar fi cerut un camion de lemne, cantitatea fiind transportata la Botosani, unde locuieste bunica angajatului Garzii, lemne pe care comisarul nu le-ar fi platit.  

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ASTĂZI - Obiceiuri de Alexii, ziua în care şarpele iese din pământ!

astăzi, 12:26
358

Alexie din calendarul popular, serbat in ziua de 17 martie, este considerat a fi patronul tuturor vietuitoarelor care au hibernat in subteran (reptilele, mai ales) sau au stat ascunse sub coaja copaci...

Percheziții la domiciliul braconierilor: Arbalete, săgeți cu vârf metalic, carne și un cap de mistreț au găsit polițiștii botoșăneni! FOTO

astăzi, 11:25
874

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani, au efectuat vineri o percheziţie domiciliară la locuinţa u...

România 100: "Basarabia, de azi înainte și pentru totdeauna, se unește cu Mama sa România!"

astăzi, 09:45
229

Mai sunt 10 zile până când România va marca împlinirea a 100 de ani de la Declarația de unire a Basarabiei cu România (27 martie 1918), 100 de ani de când, î...