Sute de botosaneni s-au prezentat la primarie, pentru plata locului de parcare!

Sute de botosaneni s-au prezentat la primarie, pentru plata locului de parcare!
In primele trei zile lucratoare ale anului 2010, botosanenii s-au grabit sa-si plateasca locurile de parcare concesionate din anii trecuti, pentru a nu plati ulterior majorari.

Potrivit angajatilor din cadrul Serviciului de Patrimoniu din cadrul Primariei Botosani, din prima zi lucratoare a anului curent, aproximativ 200 de botosaneni s-a prezentat la sediul Primariei din zona Pietii Centrale, pentru a-si plati locul de parcare, numarul fiind constant si in zilele de marti si miercuri.

Pretul minim pentru concesionarea unui loc de parcare este de 175 lei, iar alte preturi sunt stabilite prin licitatiile organizate de Primaria municipiului Botosani. Licitatiile se organizeaza cand sunt finalizate parcarile si sunt anuntate conform legii, in presa, la scarile de bloc, la asociatiile de locatari.

"Toate parcarile au fost atribuite pana acum prin licitatii, pentru transparenta procedurii de atribuire. Acum suntem in perioada de reinoire a contractului pentru anul 2010, care inseamna 4.600 de acorduri de eliberate, incepand din 2006 pana in 2009. La inceputul fiecarui an, cei care detin un acord de rezervare au dreptul sa-si prelungeasca acordul prin plata taxei", a precizat Iuliana Chirila, consilier in cadrul Seviciului de Patrimoniu al Primariei Botosani.

Termenul de plata, fara majorari, pentru anul 2010, este 20 ianuarie, daca aceasta data este depasita, se percep majorari de 0,1% pe zi, conform legii. Termenul pana cand se poate reinnoi contractul de concesionare pentru locul de parcare este de 31 martie, intrucat, incepand cu 1 aprilie, daca sunt solicitari, locul de parcare poate fi atribuit unei alte persoane.

"Persoanele care au masina inmatriculata in alta unitate fiscala, adica in alta localitate, diferita de Botosani, platesc dublu. Mai avem si parcari pe care nu am ajuns sa le punem in licitatiile din decembrie, dar vor fi in urmatoarea licitatie de pe 14 ianuarie, unde vor fi licitate 40 de locuri de parcare", a spus Iuliana Chirila.

In prezent municipalitatea nu are numarul exact de locuri de parcare amenajate in ultima perioada, realizandu-se in  acest sens un recesamant al locurilor de parcare in luna martie.

"Au mai fost finalizate spre sfarsitul anului 2009 cateva parcari, nu avem acum un numar exact de parcari destinare concesionarii. Iarna aceasta facem un recesamant, probabil in luna martie vom sti exact cate locuri de parcare sunt construite in municipiului Botosani", a declarat Florin Ghiorghita, viceprimarul municipiului Botosani.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
349

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
372

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
229

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...