Cristian Roman: "Nu sunt eu organ de judecata si de ancheta, nu am sa judec, indiferent cine va fi numit subprefect"

Cristian Roman: "Nu sunt eu organ de judecata si de ancheta, nu am sa judec, indiferent cine va fi numit subprefect"

Cristian Roman, prefectul judetului Botosani

Referitor la o posibila numire in functia de subprefect al judetului Botosani a comisarului Daniel Moruzi, din cadrul Garzii Financiare Botosani, Cristian Roman, prefectul judetului, a precizat ca nu a stiut nimic de aceasta propunere pana astazi, cand a aflat din presa.

"Nu am stiut de aceasta propunere pana la semnalele din presa. Ceea ce pot sa va spun eu e cum se procedeaza la numirea unui subprefect din punct de vedere legal, si am inteles ca dumnealui indeplineste toate conditiile care se impun pentru a deveni subprefect. In acest caz, Ministerul Administratiei si Internelor face propunerea in Guvernul Romaniei pentru numirea intr-o astfel de functie, si Guvernul, in plenul sau, adopta o astfel de hotarare, asadar numirea se face prin HG, nu are treaba nici prefectul, nici subprefectul de la Botosani", a declarat Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.

Cu privire la acuzatiile ce i se aduc lui Daniel Moruzi, conform caroracomisarul ar fi fost implicat intr-un scandal la Iasi, in legatura cu o presupusa mita pe care Moruzi ar fi primit-o, in urma unui control la o firma, atunci cand era comisar la Garda Financiara Iasi, prefectul judetului a spus ca, din moment ce nu a fost condamnat printr-o hotarare definitiva si irevocabila, Daniel Moruzi beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.

"O persoana care nu este condamnata prin hotarare definitiva si irevocabila pentru o anumita fapta beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, in rest, cu problemele de imagine chiar nu vreau sa fac nicio legatura cu institutia pe care o conduc, sunt efectiv problemele lui, pe noi nu ne intereseaza atata timp cat isi face datoria, as vrea de la inceput sa fie separate aceste lucruri. Nu sunt eu organ de judecata si de ancheta, nu am sa judec, indiferent cine va fi numit subprefect", a precizat prefectul judetului Botosani.

Daca aceasta propunere va fi concretizata, si Daniel Moruzi va ocupa functia de subprefect, reprezentantul Guvernului in teritoriu a precizat ca va analiza capacitatea noului subprefect, pentru a stabili ce sarcini de serviciu i se potrivesc. Odata ce Moruzi va fi numit in functia de subprefect, Cristian Roman va avea o echipa tanara, intrucat cei doi subprefecti ar avea putin peste 30 de ani, lucru apreciat de prefect, care considera ca este foarte bine daca din urma vin oameni tineri care se pot pregati chiar pentru functia de prefect.

“Vom analiza capacitatea lui si pregatirea profesionala si, in functie de concluzii, ii vom acorda sarcinile care i se potrivesc. Eu nu am nicio problema cu numirea lui Daniel Moruzi, inteleg din presa ca e un tanar de 31 de ani, vom vedea ce stie si ce poate si il vom pune la treaba. Intotdeauna am considerat ca in tineri trebuie investit, nici eu nu voi fi vesnic intr-o functie de prefect, e foarte bine ca din urma vin oameni tineri, care se pot pregati. Si actualul subprefect, Paul Secrieru, este cam de aceeasi varsta cu Daniel Moruzi", a conchis prefectul.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Județul Botoșani se află sub atenționare de Cod Galben. Sfaturile pompierilor!

astăzi, 10:06
616

Astăzi, începând cu ora 10.00 și până la ora 23.00, meteorologii anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată.În intervalul menționat, vor fi perioade cu in...

Comuna din Botoșani care își cinstește valorile: Distincții pentru sportivi și artiști, un mare campion a devenit Cetățean de Onoare! (Foto)

astăzi, 09:44
374

La inițiativa primarului Marian Luchian, Consiliul Local și Primăria Hlipiceni au acordat Titlul de Cetățean de Onoare lui Romeo Gontineac, fost jucător profesionist de rugby, de trei ori campio...

Concedierile silenţioase din business: Județul Botoșani, pe lista cu ”cele mai lovite industrii”!

astăzi, 09:17
133

O analiză a Ziarului Financiar, pe baza răspunsurilor primite de la inspectoratele teritoriale de muncă din 19 judeţe, printre care și Botoșani, arată că fenomenul concedierilor colective s-a ...