Camera Agricola Judeteana de la Botosani, printre cele mai sarace din tara!

Camera Agricola Judeteana de la Botosani, printre cele mai sarace din tara!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

In urma descentralizarii Oficiilor Judetene de Consultanta Agricola, potrivit Legii 329/2009, s-au infiintat Camerele Agricole Judetene, ce vor fi in subordinea consiliilor judetene.

Odata cu transferarea institutiilor la judet, s-au transferat si bugetele alocate, lucru care l-a nemultumit pe presedintele Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac, intrucat, pentru Camera Agricola Botosani a fost alocata suma de 690.000 lei, aflandu-se printre sumele cele mai mici in comparatie cu alte judete.

"Zilele acestea mi-a atras atentia infiintarea Camerelor Agricole Judetene pentru ca acesta actiune de infiintare o consider a nu fi o simpla transferare a serviciului de consultanta agricola de la stat la judet. Consider ca este o operatiune mult mai complexa, s-a emis Legea 329/2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice. Mi-a atras atentia faptul ca in HG 1609/2009 se spune ca finantarea acestei institutii va fi prin transferul de la bugetul de stat catre bugetele locale, si am avut surpriza sa constat ca in dreptul judetului Botosani figureaza o suma extrem de mica, una dintre cele mai mici din tara, de 690 mii lei", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele CJ.

Nemultumirea sefului judetului este ca Botosaniul desi are capacitati foarte mari in zona agriculturii, facand referire la terenurile agricole si la numarul de fermieri, a primit acesta suma care, in comparatie cu alte judete, este mica, un exemplu elocvent fiind Braila, care a primit pentru Camera Agricola Judeteana suma de 1.700.000 lei.

"Am luat legatura cu seful Buget-Finante din Camera Deputatilor si l-am rugat ca in dezbaterea bugetului sa solicite criteriul care a stat la baza repartizarii acestor sume. Am inteles ca n-a existat un criteriu, ca s-a plecat de la o situatie de fapt, ca s-a plecat de la ceea ce s-a inregistrat pana in prezent. Daca lucrurile stau asa, trebuie sa fie o corectie", a spus presedintele CJ.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
170

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
330

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
76

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...