Controale cerute la garajale din municipiul Botoșani!

Un consilier local a cerut celor din Executivul Primăriei Botoșani să dispună controale la garajele de pe raza municipiului, susținând că multe dintre acestea și-au schimbat destinația pentru care au fost construite pe terenuri concesionate de la autoritatea publică.

Controale cerute la garajale din municipiul Botoșani!

Consilierul municipal Eugen Țurcanu a ridicat această problemă în ultima ședință ordinară de Consiliu Local, spunând că bună parte din garajele din cartiere sunt folosite pentru altfel de activități, fiind transformate chiar și în spații comerciale.

"Încercați să fiți draconici cu cei care au concesionat garaje pe care le-au transformat în beciuri, depozite, spații sau magazii. Numai mașina nu este ținută în garaj", a precizat Eugen Țurcanu.

Țurcanu a adus în atenție și diferențele de preț care există la contractele de concesiune pentru astfel de spații, spunând că în zone identice unele persoane plătesc 60 lei/mp pe an, în timp ce alții plătesc doar 21 lei/mp pe an.

"Sunt decalaje mari, iar reglementarea să fie la prețul zilei, funcție de zonă", a mai sugerat consilierul local.

Un control făcut în urmă cu trei ani de polițiștii locali la garajele din municipiul Botoșani a scos la iveală faptul că unele erau folosite cu altă destinație sau că au fost construite pe suprafețe mai mari decât cele declarate.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1435

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
720

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
490

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...