Consilierul a atras atenția asupra faptului că, din cauza numărului mic de săli de clase de la Liceul Pedagogic "Nicolae Iorga", elevii sunt nevoiți să învețe până la ora 20.00 seara și a cerut Consiliului Local, dar și Inspectoratului Școlar Județean, ca împreună să se găsească o rezolvare.
Cătălina Lupașcu a venit și cu o propunere, și anume ca o parte dintre spațiile de la Liceul "Elie Radu" să fie folosite de elevii și cadrele didactice de la Liceul Pedagogic.
"Trebuie să rezolvăm o problemă importantă pentru ceea ce înseamnă calitatea învățământului din Botoșani, și anume problematica Liceului Pedagogic "Nicolae Iorga". Este o situație destul de dificilă în sensul în care în 20 de spații de învățământ, respectiv săli de clasă și laboratoare, își desfășoară activitatea peste 1.400 de elevi, în timp ce la câțiva metri se află Liceul "Elie Radu", acolo unde sunt maxim 300 de elevi care au la dispoziție același spațiu ca și Liceul Pedagogic. Cred din tot sufletul că acest lucru ar fi trebuit să se rezolve la IȘJ și îmi doresc ca printr-un consens, nu cred că mai este locul luptelor politice, printr-o bună comunicare să rezolvăm problema acestor elevi care învață până la ora 20.00 și care sunt nevoiți să traverseze orașul la acea oră", a spus Cătălina Lupașcu.
Consilierul municipal a cerut comisiei de educație din cadrul Consiliului Local să vină cu o rezolvare pentru anul școlar viitor, făcând același apel și către consilierul local Daniela Vicol, inspector școlar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean.
"Va trebui să faceți adresă către Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar, iar următorul inspector general va trebui să rezolve această problemă, să studieze dacă este vreo cale legală pentru a rezolva problema indicată", a spus Daniela Vicol.