Ce spune primarul municipiului Botoșani despre o nouă majorare a tarifului pentru gunoi!

Reprezentanții Primăriei și cei ai societății Urban Serv se vor întâlni în perioada imediat următoare pentru a discuta despre acoperirea noii taxe care a intrat în vigoare de la data de 1 ianuarie pentru depozitarea deșeurilor.

Ce spune primarul municipiului Botoșani despre o nouă majorare a tarifului pentru gunoi!

Este vorba de un tarif de 80 de lei pentru fiecare tonă de deșeu depozitată, societatea Urban Serv fiind deja înștiințată de administratorul depozitului de la Stăuceni că se percepe aceast nou tarif, care trebuie plătit și de restul operatorilor de salubritate care colectează deșeurile de pe raza județului.

Primarul Cătălin Flutur susține că dacă nu se va produce o nouă amânare a aplicării acestei taxe, ea va putea fi acoperită doar prin majorarea taxei de salubritate plătită de populație.

"Trebuie să avem o discuție și cu cei de la Urban Serv și unde-i lege nu-i tocmeală. Este o lege, noi nu putem spune că nu majorăm că nu vrem noi. Vom avea o discuție cu cei de la Urban Serv ca să vedem componentele de preț ale tarifelor pe care le-au făcut dumnealor și să vedem cât putem să dăm jos din tariful actual, eventual să compensăm majorarea asumată prin lege. Totuși sper să apară și o altă prorogare la acest termen, pentru că una este să vorbim la Botoșani de 80 de lei pe tonă și alta este să vorbim la Coțușca, nu e cu nimic diferențat e același preț în toată țara pentru toate tipurile de localități. Facem o analiză dar unde-i lege nu-i tocmeală. Că trebuie să ne aliniem la o legislație europeană este foarte clar dar sunt convins că vor fi foarte multe discuții în momentul în care trebuie să se întâmple în toate localitățile, iar factorii de decizie mai noi vor trebui să găsească o soluție să se mai prelungească", a declarat primarul.

 

 

Spune-ne opinia ta