Catalin Flutur indeamna populatia sa iasa in strada!

Catalin Flutur indeamna populatia sa iasa in strada!

Catalin Flutur

Primarul muncipiului Botosani, Catalin Flutur, indeamna populatia nemultumita, dar si sindicatele, sa ia atitudine fata de discriminarile pe care Guvernul le face in legatura cu distribuirea fondurilor la nivel national.

Nemultumirea edilului are legatura cu faptul ca, in plina criza economica, in situatia in care Guvernul a atacat decizia Parlamentului de majorare a salariilor cadrelor didactice, dar si a celorlalte categorii sociale, aceiasi guvernanti ar fi alocat fonduri pe criterii politice, pe sub mana.

Asistam stupefiati cum, in cursul saptamanii trecute, Guvernul a oferit, pe sub mana, 200 de miliarde de lei vechi pentru clientela politica de la PNL si PSD, in conditiile in care efortul bugetar pentru majorarea salariilor profesorilor ar fi fost de 700 de miliarde de lei vechi, a declarat Catalin Flutur.

Banii ar fi ajuns, conform celor declarate de primarul municipiului, la consiliile judetene si la primariile care au primari PNL si PSD, doar 5% dintre primarii PD-L din tara beneficiind de fonduri de reechilibrare, in conditiile in care o treime din primarii din Romania sunt de la PD-L.

Este vorba despre o discriminare, si trebuie pedepsita prin lege. Vom face o sesizare si la Biroul Central al PD-L. De asemenea, vom lua in calcul actiuni de protest impreuna cu sindicatele lezate de actiunile Guvernului, dar si impreuna cu administratiile locale care nu au primit bani pentru salarii, a precizat Catalin Flutur.

Primarul a mai dat exemplul administratiei locale din Sulita, acolo unde, pentru biserica si cimitir, imprejmuire si lucrari, s-au alocat 3 miliarde de lei vechi, iar la Concesti 3,9 miliarde. Din 60 de comune care au primit bani saptamana trecuta, doar 4 au primari PD-L.

Flutur mai atrage atentia si asupra faptului ca acesti bani nu vor putea fi cheltuiti legal, intrucat nu mai este timp pentru parcurgerea procedurilor in vigoare.

In acest timp, noi mai asteptam ca Guvernul sa ne trimita banii pentru subventii, 200 de miliarde de lei vechi, precum si cei pentru termie", a incheiat edilul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
58

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
147

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
83

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...