Buget cu deficit la Consiliul Judeţean. De unde vor fi acoperite toate cheltuielile!

Consilieri judeţeni se vor reuni, luni, în şedinţă ordinară pentru a aproba bugetul propriu judeţean pentru anul în curs.

Buget cu deficit la Consiliul Judeţean. De unde vor fi acoperite toate cheltuielile!

Potrivit proiectului de hotărâre, veniturile sunt în sumă de 182,3 milioane de lei, în timp ce cheltuielile se ridică la 219,4 milioane lei. Asta înseamnă un deficit de 37,08 milioane de lei, atât la secţiunea de dezvoltare, cât şi la cea de funcţionare.

Dată fiind această situaţie, şefii Consiliului Judeţean au la îndemână o pârghie legală pentru a acoperi acest deficit, datorat în principal de majorările salariale care au fost operate în sistem.

“Pentru refacerea echilibrului bugetar, în cazul în care veniturile programate ale secţiunii de dezvoltare sunt mai mici decât cheltuielile bugetare prevăzute ale acesteia se poate utiliza ca sursă de finanţare excedentul anilor precedenţi”, se specifică în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Excedenul la finele anului 2016 a fost de 35,2 milioane de lei, din această sumă 18,6 milioane de lei urmând a fi direcţionată către secţiunea dezvoltare.

De asemenea, o sumă de 18,3 milioane de lei reprezentând deficitul secţiunii de funcţionare va fi acoperită din excedentul din anul 2016 din sumele alocate din fondul de intervenţie al Guvernului.

În repartizarea sumelor din bugetul pe anul 2017 s-a urmărit asigurarea funcţionării instituţiilor şi serviciilor subordonate Consiliului Judeţean, avându-se în vedere şi realizarea unor proiecte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primarul Cătălin Flutur: "Este nedrept să nu avem bani pentru funcţionarea oraşului"

Joi, 14 Decembrie 2017
656

Flutur s-a alăturat demersului Asociaţiilor Municipiilor din România, care au atras atenţia printr-un memoriu asupra impactului devastator pe care îl va aduce această reducere asupra b...

Ample acţiuni anunţate de poliţiştii botoşăneni în tot judeţul!

Joi, 14 Decembrie 2017
728

De asemenea, vor fi organizate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, prec...

Se pregăteşte SCUMPIREA gigacaloriei plătită de populaţie către Modern Calor! Care este propunerea!

Joi, 14 Decembrie 2017
454

Pe lângă faptul că se va acorda subvenţie doar pentru persoanele vulnerabile care sunt racordate la sistemul centralizat, se pregăteşte majorarea preţului gigacaloriei plătit de populaţie pen...