Buget cu deficit la Consiliul Judeţean. De unde vor fi acoperite toate cheltuielile!

Consilieri judeţeni se vor reuni, luni, în şedinţă ordinară pentru a aproba bugetul propriu judeţean pentru anul în curs.

Buget cu deficit la Consiliul Judeţean. De unde vor fi acoperite toate cheltuielile!

Potrivit proiectului de hotărâre, veniturile sunt în sumă de 182,3 milioane de lei, în timp ce cheltuielile se ridică la 219,4 milioane lei. Asta înseamnă un deficit de 37,08 milioane de lei, atât la secţiunea de dezvoltare, cât şi la cea de funcţionare.

Dată fiind această situaţie, şefii Consiliului Judeţean au la îndemână o pârghie legală pentru a acoperi acest deficit, datorat în principal de majorările salariale care au fost operate în sistem.

“Pentru refacerea echilibrului bugetar, în cazul în care veniturile programate ale secţiunii de dezvoltare sunt mai mici decât cheltuielile bugetare prevăzute ale acesteia se poate utiliza ca sursă de finanţare excedentul anilor precedenţi”, se specifică în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Excedenul la finele anului 2016 a fost de 35,2 milioane de lei, din această sumă 18,6 milioane de lei urmând a fi direcţionată către secţiunea dezvoltare.

De asemenea, o sumă de 18,3 milioane de lei reprezentând deficitul secţiunii de funcţionare va fi acoperită din excedentul din anul 2016 din sumele alocate din fondul de intervenţie al Guvernului.

În repartizarea sumelor din bugetul pe anul 2017 s-a urmărit asigurarea funcţionării instituţiilor şi serviciilor subordonate Consiliului Judeţean, avându-se în vedere şi realizarea unor proiecte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Panouri de semnalizare amplasate greșit pe drumul Orășeni Deal-Vorona - FOTO

astăzi, 13:12
61

Încă de dimineață angajații Direcției Județene de Drumuri și Poduri au fost mobilizați și lucrează la repoziționarea acestor indicatoare, astfel încât, până la sf&a...

Elev eliminat din sala de examen la prima probă a Bacalaureatului de toamnă!

astăzi, 13:08
48

Un elev care susținea examenul de Bacalaureat la un centru de examen din municipiul Botoșani a fost eliminat din sală pentru tentativă de fraudă.Candidatul, absolvent al Liceului "Alexan...

Regulamentul privitor la furnizorii de utilități ce intervin pe străzile din Botoșani, întors de Prefectură

astăzi, 12:54
68

Un astfel de regulament a fost aprobat de aleșii municipali în luna iunie dar nu a primit viza de legalitate din partea Instituției Prefectului, din cauza unor neconcordanțe.Potrivit vice...