Buget cu deficit la Consiliul Judeţean. De unde vor fi acoperite toate cheltuielile!

Consilieri judeţeni se vor reuni, luni, în şedinţă ordinară pentru a aproba bugetul propriu judeţean pentru anul în curs.

Buget cu deficit la Consiliul Judeţean. De unde vor fi acoperite toate cheltuielile!

Potrivit proiectului de hotărâre, veniturile sunt în sumă de 182,3 milioane de lei, în timp ce cheltuielile se ridică la 219,4 milioane lei. Asta înseamnă un deficit de 37,08 milioane de lei, atât la secţiunea de dezvoltare, cât şi la cea de funcţionare.

Dată fiind această situaţie, şefii Consiliului Judeţean au la îndemână o pârghie legală pentru a acoperi acest deficit, datorat în principal de majorările salariale care au fost operate în sistem.

“Pentru refacerea echilibrului bugetar, în cazul în care veniturile programate ale secţiunii de dezvoltare sunt mai mici decât cheltuielile bugetare prevăzute ale acesteia se poate utiliza ca sursă de finanţare excedentul anilor precedenţi”, se specifică în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Excedenul la finele anului 2016 a fost de 35,2 milioane de lei, din această sumă 18,6 milioane de lei urmând a fi direcţionată către secţiunea dezvoltare.

De asemenea, o sumă de 18,3 milioane de lei reprezentând deficitul secţiunii de funcţionare va fi acoperită din excedentul din anul 2016 din sumele alocate din fondul de intervenţie al Guvernului.

În repartizarea sumelor din bugetul pe anul 2017 s-a urmărit asigurarea funcţionării instituţiilor şi serviciilor subordonate Consiliului Judeţean, avându-se în vedere şi realizarea unor proiecte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Pensionarii botoşăneni primesc tichetele sociale mai repede

astăzi, 07:57
173

Primăria Botoşani, prin Serviciul Public Local de Asistenţă Socială, va demara acţiunea de distribuire a tichetelor sociale către pensionari în luna noiembrie, şi nu în luna decemb...

Clădirea unei şcoli din Botoşani, cămin pentru persoanele fără adăpost

astăzi, 07:45
512

O parte dintre persoanele fără adăpost din municipiul Botoşani vor fi cazate pe perioada iernii într-un imobil ce aparţine unei unităţi de învăţământ.Reprezentanţii pr...

Municipalitatea mai primește un teren de la Armată, lângă Parcul Cornișa. Ce vrea să facă!

Marţi, 17 Octombrie 2017
1213

Municipalitatea a cerut ca terenul de peste 30.000 de metri pătrați, aflați în imediata apropiere a Parcului de agrement Cornișa, să fie transferat către administrația publică locală, d...