Demers eșuat pentru revenirea pe funcția de primar!
BOTOSANI

Doi dintre primarii din județul Botoșani care au contestat în instanță ordinele de destituire din funcție emise de prefect, după ce au avut probleme cu legea, au pierdut o primă bătălie. Acțiunea acestora a fost respinsă de magistrații botoșăneni, aceștia putând însă face recurs.

Demers eșuat pentru revenirea pe funcția de primar!

Este vorba despre primarul comunei Nicşeni, Ioan Gaidur (PSD), și de cel al comunei Vlădeni, Voicu Murariu (PSD) care au cerut în instanță anularea ordinelor în baza cărora le-au încetat mandatele. 

Agenția Națională de Integritate constata, în anul 2014, faptul că Voicu Murariu, primarul comunei Vlădeni, era în situație de incompatibilitate din cauza faptului că, pe lângă calitatea de primar al comunei, făcea parte și din Consiliul de Administrație al școlii din localitate. Voicu Murariu a contestat decizia la Curtea de Apel Suceava, magistrații menținând, însă, decizia de incompatibilitate stabilită de inspectorii de integritate, fapt care l-a determinat pe primarul comunei Vlădeni să se adreseze cu recurs instanței superioare. 

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, de asemenea, recursul înaintat de către primarul comunei Vlădeni. Murariu era la cel de-al cincilea mandat de primar. 

Printr-o decizie a Curții de Apel Suceava, Ioan Gaidur, primarul comunei Nicșeni, a fost condamnat definitiv la pedeapsa de șase luni de închisoare cu suspendare, pentru folosirea sau prezentarea cu rea credință a documentelor, declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetul administrat de aceasta ori în numele ei.

După destituirea din funcție a celor doi primari, atribuțiile acestora au fost preluate de viceprimari.

 

 

Spune-ne opinia ta