Aleşii locali dezbat bugetul pe 2018. Un buget mai mic şi utilizat doar în proporţie de 10% pentru dezvoltare
BOTOSANI

Consilierii locali din Primăria Botoşani vor dezbate, joi, bugetul local pe anul 2018. Bugetul este mai mic faţă de 2017 şi doar 10% este propus pentru dezvoltare, restul fiind necesar funcţionării. 

Aleşii locali dezbat bugetul pe 2018. Un buget mai mic şi utilizat doar în proporţie de 10% pentru dezvoltare

Bugetul de venituri pe anul 2018 se ridică la 143,4 milioane de lei, cele mai mari fiind veniturile din cota defalcată din impozitul pe venit, 46,7 milioane de lei şi taxe şi impozite locale, 44,9 milioane de lei. 

Comparativ cu anul anterior, bugetul este semnificativ mai mic, în condiţiile în care în 2017 municipalitatea s-a bazat pe venituri de 229,3 milioane de lei. Cea mai mare diferenţă se constată la cota defalcată din impozitul pe venit, în condiţiile în care impozitul a fost redus de la 16 la 10%. 

La capitolul cheltuieli, cei mai mulţi bani se duc pe cheltuielile de funcţionare, 129,8 milioane de lei, iar pentru dezvoltare doar 14 milioane de lei.

Au rămas neacoperite cheltuieli cu subvenţie energie termică, 5 milioane de lei, subvenţie transport în comun, 5 milioane de lei, şi reparaţii străzi - 2 milioane de lei. 

Printre investiţii se numără amenajarea versantului din zona cimitirului Pacea, amenajarea unor zone de recreere pe străzile Vârnav, Pacea, Adrian Adamiu şi Aleea Nucului. Se mai intenţionează restaurarea Monumentului închinat ţăranilor din zona Parcului Mihai Eminescu precum şi consolidarea Peluzei C a Stadionului Municipal. 

De asemenea, se are în vedere extinderea reţelei de gaz pe străzile Doboșari, str. Vâlcelei, Al. Dumitru Furtună, Al. Ion Istrate, Al.Iacob Iacubovici; Săvenilor - str. Plopilor;Pod de Piatră şi Al. Ctin Iordache - str. Tomis. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
129

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
94

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
265

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...