Administratorii Nova Apaserv vor primi bonusuri financiare. Critici din partea consilierilor liberali

Proiectul de hotărâre supus dezbaterii și aprobării în ședința de Consiliu Județean de vineri, referitor la acordarea unor bonusuri financiare pentru membrii Consiliului de Administrație de la societatea Nova Apaserv, a generat critici din partea consilierilor județeni liberali.

Administratorii Nova Apaserv vor primi bonusuri financiare. Critici din partea consilierilor liberali

Anul trecut, aleșii județeni au respins acordarea acestor bonusuri lunare, pe lângă indemnizația fixă, dar în acest an proiectul a trecut cu votul social-democraților, care dețin majoritatea. 

Consilierul județean Victor Ivănescu a spus că acest bonus la indemnizația fixă pe care o primesc membrii Consiliului de Administrație de la Nova Apaserv nu este prevăzut în lege.

”Hotărârea de Guvern nu impune obligatoriu acordarea cotei variabile. Componenta fixă este, dar componenta variabilă nu se impune. Există societăți care nu au componenta variabilă și nu se întâmplă nimic. În funcție de ce ați calculat componenta variabilă?”, a spus consilierul PNL.

Și consilierul Radu Judele  a avut o intervenție în timpul ședinței și a spus că mai întâi ar fi trebuit să existe o consultare a consilierilor județeni vizavi de acordarea acestui bonus financiar, iar ulterior să se stabilească cum va fi calculat. 

”Văd că în proiectul acesta plecăm de la premiza că avem cotă variabilă. La fel cum spunea și colegul, aceasta nu e obligatorie. Pentru aceste criterii de performanță, un reprezentant în CA poate lua sau nu indemnizația fixă. Aș vrea să ne întrebați întâi ca și consilieri, dacă introducem cota variabilă sau nu”, a spus Radu Judele.

Vicepreședintele Consiliului, Dorin Birta, s-a arătat deranjat de remarcile consilierilor liberali: "Respectăm ordinea de zi. Nu putem introduce suplimentar niște idei”, chiar dacă un consilier PNL i-a propus ca ideea sa să fie trecută ca și amendament.

Iulian Micu, director în cadrul Consiliului Județean, a declarat că acea cotă variabilă va face obiectul aprobării în AGA, în urma unor negocieri. Ea nu este calculată incă și va fi negociată pentru anul viitor.

În anii anteriori, când s-a acordat această cotă variabilă, pe lângă indemnizația lunară de 1.000 de lei, membrii CA primeau în plus până la 500 de lei.

Din Consiliul de Administrație de la Nova Apaserv fac parte Dan Deleanu, Simion Drelciuc, Călin Bosovici, Iulian Aprotosoaie, Ioan Comariţa, Daniel Tupiluş, Albert Tănasă şi Ştefan Narcis.

 

Spune-ne opinia ta