Un roman de etnie maghiara alearga de la Aiud la Alba Iulia, in cinstea Zilei Nationale

Un roman de etnie maghiara alearga de la Aiud la Alba Iulia, in cinstea Zilei Nationale

Ultramaratonistul Polgar Levente, care, asa cum spune, poarta in el doua etnii, romana si maghiara, va alerga pentru al treilea an consecutiv, de 1 Decembrie, pe traseul Aiud - Alba Iulia, pana la, in mod simbolic, Sala Unirii, el lansand si o invitatie oricui doreste sa i se alature in acest gest prin care isi arata respectul fata de Ziua Nationala a Romaniei, scrie Agerpres.

Daca in 2015 Levi, cum ii spun prietenii, a strabatut de unul singur, in circa trei ore, cei peste 30 de kilometri, iar anul trecut el a avut un coleg de alergare, un angajat al Penitenciarului Aiud, Mircea Muresan, anul acesta sunt semnale ca grupul va fi unul mult mai mare.

"Oricine este binevenit", a declarat Polgar Levente pentru AGERPRES. El a adaugat ca ar avea promisiuni ca i se vor alatura si o parte din membrii grupului Invictus si alergatori de la CSM Bucuresti.

Levi a creat si un eveniment pe pagina sa de pe o retea de socializare, "Alearga de 1 Decembrie de la Aiud la Alba Iulia", unde mentioneaza ca startul se va da la ora 7,00, din parcarea Colegiului Bethlen Gabor. El mai spune ca oricine doreste sa i se alature poate sa faca acest lucru de unde doreste, tinand cont de lungimea traseului, invitandu-i pe cei in cauza sa poarte asupra lor si cate un steag tricolor. De altfel, ca in fiecare an, si de aceasta data, Polgar Levente va alerga tinand in mana stanga drapelul Romaniei.

"Prin gestul meu, vreau sa transmit un mesaj de pace, de unitate intre etnii, de convietuire in armonie. Nu ne intereseaza ura. Eu port in mine doua etnii. Noi nu avem probleme aici (in Transilvania ¬ n.r.), cum ca unul e roman, altul e ungur. Astea sunt povesti, noi ne avem bine, traim bine impreuna", a declarat Levi.

Victima a unui accident de tren la varsta de 6 ani, Levi, care lucreaza in constructii, isi doreste sa alerge in cea mai dura competitie din lume, 6633 Arctic Ultra. El a fost acceptat de organizatori, insa trebuie mai intai sa achite taxa de inscriere, in valoare de 3.200 de lire sterline, pentru a fi validat la aceasta competitie. Tanarul este singurul sportiv cu handicap acceptat in principiu de organizatori pentru a participa la competitia de la Cercul Polar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...