Soluții căutate pentru ca mașinile-școală să nu mai aglomereze străzile din municipiu

Soluții căutate pentru ca mașinile-școală să nu mai aglomereze străzile din municipiu

Un alt subiect pus în discuție, vineri, în cadrul ședinței Comisiei de siguranță rutieră, de la Instituția Prefectului, a fost cel referitor la blocajele care se înregistrează în trafic, la orele de vârf, din cauza mașinilor-școală.
Prefectul Dan Nechifor a spus că ar trebui stabilit un orar în baza căruia mașinile-școală să aibă acces în anumite zone din oraș.

"Există foarte multe reclamații în intervalul 07.30-09.00 și de la 16.00 la 17.00. Ar trebui probabil o Hotărâre de Consiliu Local. Am să vă fac o adresă oficială în care că solicit punctul de vedere pe care îl voi trimite Consiliului Local. Din punctul meu de vedere s-ar fluidiza puțin traficul dimineața și după-amiaza", a spus prefectul Dan Nechifor.

Unul dintre instructorii auto a spus că ar exista un astfel de program la nivelul municipiului Botoșani, dar nu este respectat.

La rândul său, cms. șef Mihai Ghiorghi, șeful Poliției Rutiere Botoșani, a spus că într-adevăr circulația mașinilor-școlă pe anumite străzi, și la anumite ore, generează probleme în trafic. 

"Cel puțin în primele ore ale dimineții și în partea a doua a zilei când traficul din municipiu este foarte aglomerat cred că trebui făcut ceva și nu mi se pare normal să nu vă dăm voie să circulați peste tot în acest oraș, pentru că la rândul nostru și noi am fost tineri conducători auto, dar în anumite intervale orare cred că ar trebui să evitați zona centrală și mai ales chiar și în celelalte intervale orare. Nu faci două ore și gata îl duci pe Marchian și pe Cuza Vodă, are timp în 30 de ore să circule pe toate străzile din municipiu. Și în cealaltă perioadă a zilei când merge cu 30 km/h parcă nu e ok, atunci ați putea intra dvs. că circulați cu viteză scăzută în mod nejustificat", le-a spus șeful Poliției Rutiere instructorilor auto.

 

Spune-ne opinia ta