Condițiile din mașinile-școală, criticate de cei de la Permise: "La unii instructori vomiți în mașină"

Condițiile din mașinile-școală, criticate de cei de la Permise: "La unii instructori vomiți în mașină"

Modul în care arată unele mașini-școală din Botoșani și condițiile în care sunt nevoiți să facă examinarea reprezentanții Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor au fost criticate dur de Dănuț Ciubotaru, șeful Serviciului.

În cadrul unei întâlniri la care au participat și directorii școlilor de șoferi, șeful Serviciului Permise a spus că în unele mașini nu se asigură un minimum de confort, iar pe perioada iernii in înteriorul acestora e aceeași temperatură ca afară. 

"Am un coleg care este în spital. A avut într-o zi patru D-uri și două tractoare. La categoria D, cu excepția unui autobuz, nu are niciunul încălzire, -20 de grade afară, în autobuz -19. Nu se poate examina în condițiile acestea. La camioane lipsesc oglinzi, lipsă ITP-uri, avem o societate comercială care tot timpul umblă cu ITP falsificate. Eu cred că am fost fair-play. La unii instructori vomiți în mașină", a spus Dănuț Ciubotaru, șeful Serviciului Permise.

Unul dintre examinatori a precizat că la școlile de șoferi ar trebui să primeze componenta didactică, și nu cea economică. 

"Noi înțelegem că școlile de șoferi funcționează ca niște societăți comerciale unde principala componentă este cea economică însă să nu uităm că se cheamă școli de șoferi și componenta didactică ar trebui să fie cel puțin la același nivel cu cea economică. Cred că fiecare știe la ce mă refer, la nivelul de pregătire al fiecărui candidat în parte (...) Cauciucuri, geamuri înghețate și de ce trebuie să punem pe ultimul loc chiar și confortul nostru? Noi stăm de dimineață până după-amiază în aceste condiții. Toată ziua la farmacie, dacă suntem atât de puțini ca și examinatori gândiți-vă că unul sau doi pleacă în concediu medical, cu cât se prelungește următoarea dată pentru examinare? Toată ziua suntem la farmacie", a spus reprezentantul Serviciului Permise.

O altă nemulțumire adusă în atenția instructorilor auto a fost cea legată de comportamentul unor persoane care susțin examinarea la sală. 

"Trăim printre oameni. Dimineață pe holurile de la sălile de examinare scuipă, aruncă gumă de mestecat, țipă, urlă, picioare pe pereți. V-aș invita....dacă nu luăm nicio măsură, e strigător la cer. Se împing dimineața, sar ușile din balamale, se împing și în sala de examinare, le spun să dea voie la doamne să intre, nu...", a spus șeful Serviciului Permise.

 

 

Spune-ne opinia ta