Secretul succesului: cum să crești vânzările de 20 de ori față de prima lună de activitate

Pentru tot mai mulți români mediul virtual a devenit oportunitatea de a obține succesul. Platformele online, indiferent dacă este vorba de e-commerce, de site-uri de prezentare sau orice altă formă de monetizare din mediul virtual, oferă oricărui antreprenor șansa de a obține succesul, independența pe plan financiar, dar și ocazia de a fi propriul șef.

Secretul succesului: cum să crești vânzările de 20 de ori față de prima lună de activitate

Acesta este și cazul unui tânăr antreprenor sucevean care în doar 3 ani a reușit să consolideze un business a cărui cifră a vânzărilor a crescut de peste 20 de ori față de prima lună de activitate. Este vorba despre Andrei Amos, fondatorul www.stifler.ro - magazin online de huse și accesorii pentru smartphone-uri și tablete.
 

De unde a pornit ideea magazinului online Stifler.ro? Fondatorul Andrei Amos ne-a mărturisit că la respectivul moment a identificat o nișă de piață care nu era încă exploatată: cea a huselor premium pentru telefon. Foarte mulți posesori de smartphone căutau huse de calitate premium la prețuri accesibile, însă aceste două caracteristici erau foarte rar compatibile. Prin lansarea magazinului online Stifler.ro a fost îndeplinită astfel această nevoie a clienților: huse premium, care oferă atât protecție cât și un design plăcut, disponibile la prețuri avantajoase.

Cum a reușit să se impună Stifler pe piață, în condițiile în care există o concurență puternică pe nișa huselor și accesoriilor pentru smartphone/tabletă? Andrei Amos ne mărturisește că de la bun început accentul a fost pus pe client și pe nevoile sale. Orice husă sau accesoriu comercializat de stifler.ro are 3 caracteristici: nivel calitativ înalt, preț avantajos și garanție. Inovația a venit în cazul celui din urmă aspect, cu ajutorul căruia acest magazin online a reușit să atragă tot mai mulți clienți, fidelizându-i în același timp pe cei existenți. Este vorba despre garanția oferită: indiferent de problema apărută – husa a fost deteriorată pe timpul transportului, prezintă un defect etc. – produsul este înlocuit fără a fi necesară returnarea celui defect. În plus, în asemenea situații clienții Stifler primesc și mici cadouri, pentru a compensa disconfortul creat.

Care au fost cele mai mari piedici și provocări cu care s-a confruntat magazinul online de-a lungul timpului? „Inițial am avut piedici din toate categoriile, dar asta nu ne-a descurajat. Este vorba despre normele legislative potrivnice, despre lipsa de seriozitate a unor clienti sau furnizori, despre inexistența unor platforme online 100% potrivite pentru acest tip de business și multe altele. Domeniul era relativ nou, experiența nu se ridica la cele mai înalte cote, însă avem deja 3 ani de activitate și o fundație solidă construită tocmai pentru a nu mai întâmpina asemenea probleme” mărturisește Andrei Amos.

Cum a evoluat stifler.ro de-a lungul celor 3 ani de activitate? „La început am întâmpinat dificultăți legate de optimizarea stocurilor. Am apelat însă la furnizori din afara țării și am pus la punct partea de stoc management – cel mai important lucru după promovare în cazul unui magazin online. Am început cu vânzări lunare peste așteptări, însă destul de reduse, comparativ cu cele de acum. Față de prima lună de activitate, acum cifra vânzărilor lunare este de peste 20 de ori mai mare.” – adaugă tânărul antreprenor.

Care sunt planurile de viitor pentru www.stifler.ro? „Încă de la lansarea magazinului online am avut ca obiectiv nu doar targetarea pieței interne, ci și a celei internaționale. Este într-adevăr o provocare, însă în momentul de față ne-am extins pe piața din Ungaria, iar în perioada următoare vom intra pe alte 5 piețe din afara țării. Avem o echipă de oameni motivați, clienții noștri au o părere bună despre noi – nu văd de ce nu am reuși.”, încheie fondatorul www.stifler.ro.

Chiar dacă pentru unii pare imposibil sau foarte greu de obținut, succesul unui business online nu este, se pare, un obiectiv atât de irealizabil. De peste 20 de ori mai multe vânzări, clienți mulțumiți, extindere în afara țării – toate acestea sunt doar câteva dintre dovezile ce arată că www.stifler.ro este unul dintre cele mai căutate magazine online de pe nișa huselor și accesoriilor pentru smartphone-uri și tablete.
(P).