Săptămână de iarnă fără surprize. Estimări meteorologice pentru următoarele zile

O săptămână "liniştită" din punct de vedere meteorologic arată prognozele, viscolul şi ninsorile abundente lipsind din peisaj deocamdată. În schimb, temperaturile vor favoriza topirea zăpezii- în special în aglomerările urbane unde traficul, inclusiv cel pietonal, vor contribui din plin.

Săptămână de iarnă fără surprize. Estimări meteorologice pentru următoarele zile

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

După fenomenele meteorologice de săptămâna trecută, parcă ne-am amintit cum e iarna şi cu ce "bagaj" vine, astfel că următoarele zile nu ne vor mai prinde nepregătiţi. Prognozele meteo arată însă că precipitaţiile sub formă de ninsoare vor ocoli judeţul Botoşani, dar încă e loc de întors. De exemplu, nu putem exclude lapovița, precum şi condiţiile de producere a ceţii, asociată cu depunere de chiciură. Temperaturile, însă, nu vor trece peste 0ºC, astfel că hainele suplimentare îşi vor dovedi eficienţa.

Duminică pare a fi cea mai caldă zi din cele care urmează, dat fiind că temperaturile vor oscila între 1ºC şi minus 7ºC. Cerul va fi parţial acoperit iar vântul va sufla slab predominant din sector sud- estic. Luni, cerul va fi mai mult acoperit, iar vântul îşi va păstra intensitatea şi direcţia. Temperaturile vor oscila între minus 3ºC şi minus 8ºC.

Marţi nu vom vedea soarele pentru că cerul va fi acoperit de nori, iar vântul slab, care va sufla dinspre nord, nu va reuşi să-i răsfire. Maxima zilei va fi de minus 3ºC în timp ce minima va coborî la minus 7ºC. Miercuri, atmosfera va rămâne cam la fel, diferenţa făcând-o vântul care se va roti dinspre nord- vest şi va avea unele intensificări. Temperaturile vor avea valori cuprinse între minus 4ºC şi minus 10ºC.

Joi se anunţă a fi cea mai rece zi a săptămânii, în condiţiile în care maxima abia va ajunge la minus 4ºC. Minima va fi de minus 9ºC. Cerul va fi acoperit iar vântul va sufla slab dinspre nord- vest. Vineri nu vor fi mari schimbări faţă de ziua precedentă, iar temperaturile vor oscila între minus 2ºC şi minus 7ºC.

Nici weekendul nu va fi mai darnic- nici în temperaturi şi nici în precipitaţii- în cazul în care vi le doriţi. Sâmbătă, cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla dinspre nord. Temperaturile vor oscila între minus 1ºC şi minus 6ºC. Duminică, maxima va fi de minus 2ºC în timp ce minima va coborî la minus 10ºC, pe fondul unui cer în mare parte înnorat şi a unui vânt slab, ce se va roti dinspre nord- est şi va avea unele intensificări.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Moartea unei mame, "salvarea" unui copilaş ajuns în sistemul de protecţie

Miercuri, 4 Octombrie 2017
1789

Pe 10 septembrie, o femeie din Agafton, comuna Curteşti, făcea o descoperire şocantă: vecina ei, de 36 de ani, murise în casă, în timp ce fetiţa ei, de 3 ani, se juca prin curtea ei....

Medicii botoşăneni şi-au ales reprezentanţii în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor

Marţi, 3 Octombrie 2017
1693

La zece zile de la primul tur al alegerilor pentru componenţa Comisiei de Disciplină, duminică şi luni medicii din judeţ au fost aşteptaţi la Botoşani, la sediul Colegiului Medicilor, pentru a...

Medici greu de angajat la Ambulanţă şi SMURD. Raed Arafat, la Botoşani: "De doi ani încercăm să modificăm o hotărâre de guvern"

Luni, 2 Octombrie 2017
1143

În condiţiile în care la Iaşi este o "pepinieră" de viitori medici de urgenţă, Raed Arafat a cerut conducerii Consiliului Judeţean să ajusteze în aşa manieră organigrama Spitalului Judeţe...