Două botoşănence, "viespi" în cuibul destructurat de DIICOT!

Două botoşănence, "viespi" în cuibul destructurat de DIICOT!
Anchetatorii au destructurat aşa-numitul "cuib de viespi", denumit astfel de autorităţile daneze, şi deloc mică a fost surpriza că printre cei opt români reţinuţi de DIICOT după ce s-au implicat în operaţiuni sunt şi două botoşănence.

Potrivit DIICOT- Serviciul Teritorial Arad, în perioada 2012 – 2015, membrii grupului, format din peste 20 de români, un sirian, dar şi doi danezi. au recrutat peste o sută de români săraci, pe care i-au transportat şi adăpostit în Danemarca, păcălindu-i că le vor obţine locuri de muncă bine plătite.

Numai că, odată ajunse în Danemarca, victimele ajungeau "la mâna" grupului, pentru că nu cunoşteau limba şi nici nu aveau mijloace de supravieţuire. Mai mult, suspecţii i-au asistat pe români în faţa autorităţilor daneze, în formalităţile de obţinere a codului numeric personal danez. Ulterior, sub pretextul îndeplinirii formalităţilor de angajare impuse de către lege şi fără ca victimele să ştie, cei opt suspecţi au constituit firme fantomă în numele acestora, au deschis conturi bancare şi au obţinut cărţi de credit pe care le-au utilizat în vederea comiterii de fraude, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 7 MILIOANE DE EURO.

La un moment dat s-au retras din afacere, astfel că s-au întors acasă, în localităţile de domiciliu. Numai că ancheta procurorilor DIICOT a continuat, astfel că joi, anchetatorii alături de poliţişti s-au răspândit în mai multe judeţe, inclusiv la Botoşani.

Descinderile din judeţ au vizat două botoşănence, Adela D. şi Liliana C., din Ştefăneşti, respectiv Botoşani. După o reţinere de 24 de ore, cele două au fost eliberate în anumite condiţii. Astfel, Adela D. a fost plasată în arest la domiciliu, la Ştefăneşti, iar Iuliana C. a fost pusă sub control judiciar. Adela D. nu are voie să părăsească imobilul din oraşul Ştefăneşti şi să comunice cu Liliana C., precum şi cu trei persoane vătămate, pe care le-a implicat în "cuib".

Iuliana C. este obligată să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemată, să informeze de îndată schimbarea locuinţei şi să se prezinte la Inspectoratul de Poliţie Botoşani, judeţul Botoşani, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. De asemenea, Iuliana C. nu are voie să nu se apropie de două persoane vătămate, altele decât cele cu care îi este interzis să comunice Adelei D..

Citiţi şi:
Prejudiciu de 7 milioane de euro în dosarul "Cuibul de viespi", cu ramificații la Botoșani! Cum funcționa rețeaua! 

 

Spune-ne opinia ta