Diaspora vine acasă de 1 Decembrie!

Romanii din diaspora transmit ca vor porni catre Romania in coloane organizate din: Marea Britanie, Spania, Italia, Belgia, Suedia, Luxemburg, Danemarca, Austria, Germania.

Diaspora vine acasă de 1 Decembrie!

Mai multi romani din diaspora se organizeaza ca pe 1 decembrie sa se intoarca in tara pentru a sarbatori centenarul. Grupurile civice Diaspora Europeana, Vocea Diasporei, Generatia "Feisbuc" & Diaspora Romaneasca si Radio Magura s-au organizat pe Facebook pentru a promova evenimentul.

Astfel, conform informatiilor care apar la evenimentul "Uniti in cuget si-n simtiri", acestia urmeaza sa se intalneasca pe 1 Decembrie, la ora 10:00, in Piata Cetatii din Alba Iulia.

"Venim acasa pentru a sarbatori Centenarul Marii Uniri! Miscarea Diasporei Unite si grupurile adiacente organizeaza o intalnire, la Alba Iulia, pe 1 decembrie 2018, cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Facem apel, pe aceasta cale, catre toate organizatiile care vor sa participe la intalnire, sa ni se alature", anunta grupurile pe Facebook.

Astfel, potrivit ziare.com, romanii transmit ca vor porni catre Romania in coloane organizate din: Marea Britanie, Spania, Italia, Belgia, Suedia, Luxemburg, Danemarca, Austria, Germania si ca se vor intalni la benzinaria MOL de la Solnoca, pe E60, vineri, 30 noiembrie, ora 17:00.

Conform programului vor intra in Romania la ora 20:00 prin Vama Bors. Acestia au precizat ca se vor intalni pentru a sarbatori Centenarul Marii Uniri si ca nu este un protest.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
142

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
31

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
235

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...