Jandarmeria: Prefectul Capitalei a dat ordin de intervenție în forță în protestatari

Jandarmeria: Prefectul Capitalei a dat ordin de intervenție în forță în protestatari

Purtătorul de cuvânt al Jadarmeriei Marius Militaru a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă, că prefectul Capitalei a dat ordin de intervenție în forță a jandarmilor la ora 23 și 11 minute. Prefectul Capitalei este Speranța Cliseru, numită recent în funcție. Presa centrală scrie că Speranța Cliseru este apropiată de primarul Capitalei Gabriela Firea, după ce, ani buni, a fost mâna dreaptă a lui Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari.

Intrebat de ce nu i-a extras pe agitatori, Enache a spus că ar fi implicat anumite riscuri. ”Am avut un dispozitiv defensiv și reactiv. În momentul în care se aruncă asupra forțelor de ordine trebuie să intervii. Au fost grupuri compacte în toată masa de manifestanți. Când s-a intervenit, cei aflați în aceste grupuri au început să lovească în manifestanți”, a spus Militaru.

Reprezentanții Jandarmeriei mai susțin că intervenția lor a fost îngreunată și de protestatarii pașnici care nu s-au dat la o parte când s-a intervenit în forță. ”În primele faze, oamenii nu ne-au creat spațiul necesar, nu s-au delimitat de grupurile violente, fapt ce ne-a îngreunat intervenția. Dacă oamenii nu ar fi avut o atitudine ostilă și provocatoare, lucrurile pentru noi ar fi fost mult mai simple”, a susținut Militaru. "Intervenția în cadrul unei mase destul de mare este imposibilă ca să extragi cu penseta un individ sau un grup înconjurat de alte sute de indivizi. Am fost nevoiți să creăm niște breșe. Ne-am izbit și de o reticență a majorității oamenilor în ceea ce privește intervenția noastră".

33 de persoane au fost duse la secție, s-au întocmit opt dosare penale dintre care două in rem ( pentru fapte), restul pentru ultraj și tulburarea liniștii publice. S-au dat pînă acum 33 de sancțiuni în valoare de 17.000 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
19

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
31

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
154

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...