Floricel Aioniţoaei duce disputa de la "Vasilache" în curtea Teatrului "Eminescu"!

Floricel Aioniţoaei duce disputa de la "Vasilache" în curtea Teatrului "Eminescu"!
Ieri, 21 septembrie 2016 a avut  loc şedinţa Consiliului Administrativ al Teatrului. Consiliul Administrativ a decis modificarea statului de funcţii a instituţiei cu transformarea unor posturi, inclusiv unul de actor cu studii superioare într-unul cu studii medii, condiţii de semnare a contractelor cu colaboratorii. 

În înţelepciunea Sa, Consiliul Administrativ, a mai decis recuperarea unor sume ce  ar fi fost  plătite necuvenit unor actori ce au fost  prezenţi la o emisiune tv. Controalele Curţii de Conturi şi ancheta Parchetului a constat de mai multe ori,  legalitatea acelor  cheltuieli.  

Deciziile CA sunt obligatorii pentru manager.

În cadrul aceleiaşi sesiuni, sesizat de faptul că Rogojinschi Marius Petru  (angajat al teatrului în funcţia de regizor artistic)  refuză să  îşi îndeplinească atribuţiile din fişa postului,  acesta intrând în concedii medicale eliberate la "foc automat". 

Consiliul consideră că nu este de competenţa sa acest aspect.   

Un cârcotaş a contrazis afirmaţia susţinând că ar fi fost “foc cu foc pe bandă rulantă şi nicidecum "foc automat". 




A mai fost informat acest consiliu că domnul regizor Rogojinschi, deşi  este în concediu medical plătit la Teatrul "Vasilache" pentru perioada 1-16 septembrie 2016, deci incapabil să poată lucra şi nici să fie deranjat în vreun fel,  în schimb la Teatrul "M. Eminescu" unde este colaborator, este valid, vital şi viguros, capabil să lucreze şi ca regizor şi ca actor.  În acest sens, pe data de 11.09.2016, ora 11, este emis "Ordinul de distribuţie" al spectacolului "Apus de soare". 

În aceeaşi perioadă de incapacitate de muncă, 12-15 septembrie 2016,  conform avizierului Teatrului Eminescu,  au fost repetiţii la spectacolul "Apus de soare" în regia şi actoria lui Rogojinschi. 

Pur întâmplător, actorii Teatrului "Vasilache" Rusu şi Iftode sunt trecuţi în distribuţie. 

 În marea sa înţelepciune Consiliul Administrativ, a transmis o săpuneală zdravănă managerului vinovat de faptul că dl. Rogojinschi este atât de bolnav la Vasilache, dar omnipotent la alte instituţii.

Consider răutăcioasă, afirmaţia că cei numiţi mai sus nu ar fi avut contracte de colaborare cu Teatrul Eminescu la data emiterii "Ordinului de distribuţie", că ar fi încălcate prevederile unor legi. 

Poate se autosesizează vreo instituţie şi confirmă sau infirmă afirmaţia de mai sus. 

Floricel-Vasile Aionitoaei, manager Teatrul "Vasilache"
 
(Comunicat de presă Teatrul pentru Copii şi Tineret "Vasilache" Botoşani)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medaliați la olimpiade naționale: Elevi care fac cinste școlii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:17
15

Elevii din Botoșani urcă pe podiumurile competițiilor naționale. Sunt apreciați pentru capacitatea lor de a descifra tainele cifrelor, și nu numai, de a sintetiza mii de ore de stiu în doa...

(A) ROLAND PARTNERS S.R.L. - Comunicat de presă

astăzi, 10:52
30

Beneficiarul ROLAND PARTNERS S.R.L., cu sediul în Municipiul Botoșani, Str. George Enescu, Nr. 2, Bloc P2, Scara A, Etaj 3, Ap. 9, județul Botoșani, urmează să implementeze proiectul "...

Acuzații de BLAT după meciul Petrolul - FC Botoșani. ”Arătau ca niște maidanezi jigăriți, gudurându-se pe lângă botoșănenii veniți la sigur…” (Video)

astăzi, 10:03
393

Partida a avut o dinamică extrem de imprevizibilă, asta după ce în minutul 67 prahovenii au solicitat un penalty pentru un fault asupra lui Musi, fotbalist împrumutat de FCSB la Petrolu...