Medaliați la olimpiade naționale: Elevi care fac cinste școlii din Botoșani! (Foto)

Sunt adolescenți și străbat cea mai frumoasă vârstă de vieții lor. O frumusețe care nu exclude studiul, performanța, excelența în educație.

Medaliați la olimpiade naționale: Elevi care fac cinste școlii din Botoșani! (Foto)

 Matei Butnaru  

Elevii din Botoșani urcă pe podiumurile competițiilor naționale. Sunt apreciați pentru capacitatea lor de a descifra tainele cifrelor, și nu numai, de a sintetiza mii de ore de stiu în doar câteva pagini care le aduc premii importante.

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 7, cunoscută drept o unitate de elită a Botoșaniului, s-au întors acasă cu medalii și cu aprecierile specialiștilor.

Matei Butnaru, elev în clasa a VIII-a D la Școala Gimnazială nr. 7 Botoșani, pregătit de prof. Magda Guriță, a obținut Medalia de argint a SSMR la Olimpiada de Matematică, faza națională, care s-a desfășurat anul acesta la Huși.

Președintele comisiei de examinare a fost reputatul prof.univ.dr. Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice (SSM) din România.

Elevul Școlii nr. 7 a confirmat încă o dată valoarea unității pe care o reprezintă când, zilele trecute, a intrat în competiție și la etapa națională a Olimpiadei de Fizică de la Brașov.


(Eusebiu Leșan și Matei Butnaru)

Astfel, în cadrul festivității de premiere a participanților la faza națională a Olimpiadei de Fizică, Matei Butnaru, din clasa a VIII-a D, alături de colegul său, Eusebiu Leșan, din clasa a VII-a C, ambii pregătiți de prof. Mihaela Costîn, au obținut câte o Medalie de Bronz.

Felicitări elevilor, părinților și coordonatorilor!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zilele Eminescu, ediția iunie 2024: Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum

astăzi, 14:04
2

Pentru ediția din anul 2024, organizatorii propun un nou concept, care include: Festivalul de Debut, un târg de carte și gala de acordare a Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu&...

Două comune din Botoșani rămân fără apă 48 de ore!

astăzi, 13:29
131

Din cauza unei avarii produsă în zona localității Cucuteni, pe conducta de distribuție apă Dn 500 mm, Nova Apaserv Botoșani a oprit sistemul de alimentare cu apă astăzi, 21 mai 2024, &ic...

Cosmin Andrei a anunțat că va continua construcția de locuințe și programele de reabilitare termică a blocurilor

astăzi, 13:02
53

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a anunțat că va continua și în mandatul următor programele de investiții pentru construcția de locuințe noi și pentru anveloparea termică...