Un candidat la presedintia R.Moldova: Jandarmul roman nu va fi la noi stapan!

Un candidat la presedintia R.Moldova: Jandarmul roman nu va fi la noi stapan!

 Igor Dodon  Facebook

Seful socialistilor din Republica Moldova, Igor Dodon, si-a ales ca tema de campanie electorala atacarea ideii de unire a tarii sale cu Romania.

"Jandarmul roman nu va fi la noi stapan!", este mesajul tiparit pe pliantele electorale ale sefului Partidului Socialistilor din Republica Moldova (PSRM), care zilele acestea au umplut cutiile postale din toate colturile tarii de peste Prut. Deschide.md a publicat mai multe fotografii cu flyerele lui Dodon, care candideaza la alegerile prezidentiale din 30 octombrie.

PSRM sustine ca va opri "pericolul unionist" care "ii corupe pe multi dintre tineri, ii mancurtizeaza (indobitoceste - n.red.), ii indeparteaza de propria patrie". In opinia socialistilor, "unionismul ar trebui interzis prin lege".

Asta la doar cateva zile dupa ce presedintele moldovean Nicolae Timofti a cerut Parlamentului de la Chisinau sa declare limba romana limba de stat.

"Daca ne identificam ca moldoveni, suntem in chip firesc romani. Aceasta este identitatea noastra etnica, istorica, culturala si lingvistica", a spus Timofti, intr-un discurs sustinut pe 31 august, cu ocazia Zilei Limbii Romane.

Acesta a dezvaluit ca, in prezenta altori sefi de stat, cand a fost intrebat de ce origine este, a spus ca e roman, la fel cum au fost parintii, bunicii sai si "tot neamul care traieste pe acest pamant".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
17

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
79

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
37

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...