Emoții pentru sute de profesori botoșăneni care susțin titularizarea! Care sunt disciplinele cu cea mai mare concurență

Emoții pentru sute de profesori botoșăneni care susțin titularizarea! Care sunt disciplinele cu cea mai mare concurență
După absolvenții de liceu și cei de gimnaziu, de săptămâna aceasta și cadrele didactice intră în focul examenelor pentru ocuparea unui post în sistemul de învățământ botoșănean.

Miercuri se va desfășura proba scrisă a concursului de titularizare, la care s-au înscris 526 de candidați, pentru 42 de discipline. În funcție de disciplina de concurs, 281 candidați vor susține examenul la centrul de la Colegiul Național "M. Eminescu", în timp ce 245 vor susține proba scrisă la Liceul cu Program Sportiv Botoşani.

Concursul va începe la ora 10.00, dar candidații trebuie să fie în săli la cel târziu ora 09.00, și vor avea la dispoziție patru ore pentru a rezolva subiectele.

Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Școlar Județean, Mihaela Huncă, sunt 899 de posturi vacante și 77 rezervate. Și posturile rezervate pe perioadă determinată se pot ocupa prin concursul de titularizare.

“Acest concurs este unul cu un grad mare de dificultate și le urez succes tuturor candidaților și sper să fie titularizați cât mai mulți. Concurența cea mai mare este pentru învățători, educatori, disciplinele istorie, geografie și educație fizică", a precizat Mihaela Huncă.

Candidaţii care vor obţine la concursul naţional unic minim 7.00 se pot titulariza în ordinea descrescătoare a mediilor pe posturi/catedre vacante, în limita numărului de posturi/catedre titularizabile, din lista afişată pentru concurs.

Pentru a putea fi repartizaţi pe un post pentru suplinire, candidaţii trebuie să obţină minimum media 5.00 la concursul de titularizare.

Primele rezultate ale concursului de titularizare se vor afișa în data de 27 iulie, iar în zilele de 27 și 28 iulie pot fi depuse contestații. Rezultatele finale se afișează în data de 3 august.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
19

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
137

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...

Propunere a Ministerului Educației: Cursuri de prim-ajutor pentru personalul didactic din școli, grădinițe și creșe!

astăzi, 13:11
25

Personalul didactic al unităților de învățământ va fi instruit cu noțiuni de prim-ajutor, în cadrul unor cursuri de specialitate, propune Ministerul Sănătății în proi...